Celebrity

29. listopadu 2023 14:31

David Laštovka

Hana Maciuchová se sestrou Silvií byly spřízněné duše. Myslela na ni i v závěti

Hana Maciuchová

Herečka Hana Maciuchová se vytoužených vlastních potomků nedočkala, o to víc se upnula na své sourozence Milana a Silvii, kteří žili na Moravě, kde se narodila. Především se sestrou na sobě byly citově závislé. Nejenže si byly podobné, ale působily jako spřízněné duše.

Hana Maciuchová byla ze sourozenců nejstarší. O dva roky mladšího bratra Milana hlídala už od svých čtyř let, neboť jejich rodiče, vášniví členové ochotnického souboru, byli pracovně velmi zaneprázdněni. „Naše maminka nás nechala samotné chodit do školičky v Obloukovce. Měla neuvěřitelné nervy, bylo to tak 150 metrů po chodníku, pak přes křižovatku. Rodiče byli oddaní svému koníčku někdy až moc,“ popisovala herečka v knize Cibulka v pyžamu.

V dětství byla obětavá chůva

O bratra Milana se starala s neskutečnou láskou. „Pamatuji si, že Míša (tak bratrovi Milanovi říkávali doma, pozn. red.), byl malý, ležel v postýlce s takovou síťkou a v noci plakal. Tak já vstala ze své postýlky a tou síťkou jsem protáhla svou ruku, aby věděl, že není sám. Když se rodiče vrátili z představení, tak viděli, jak spím, držím bratříčka za ruku s obličejem otlačeným od síťky. Tu síťku jsem pak měla otisknutou v tváři ještě celý další den,“ vzpomínala Hana Maciuchová.

Se sestrou byla v kontaktu každý den

Rodičům se pak narodila ještě dcera Silvie, na kterou se upnula ještě více. Byly spřízněné duše a až do hereččiny smrti je pojil krásný vztah. „Bavily jsme se spolu denně, a když jsme se zrovna nebavily, tak jsme si psaly SMS zprávy. Bavily jsme se o všem. O životě, tak jak přicházel a bohužel i jak odešel,“ prozradila Silvie v rozhovoru pro časopis Vlasta. Starší sestra byla pro ni v mnohém inspirací. „Obdivovala jsem na ní pracovitost, odpovědnost, neskutečnou píli. Byl to velmi pilný, pracovitý člověk. Úžasná sestra, prosmály jsme celá odpoledne. Skvělá žena,“ prohlásila dojatě.

Závěť sepsala krátce před smrtí. Co komu odkázala?

Právě u milované sestry v Olomouci trávila Hana Maciuchová poslední měsíce svého života, když už tušila, že boj s rakovinou, která se znovu vrátila, bude nad její síly. Tam 26. ledna roku 2021 ve věku 75 let zemřela. Ještě předtím však stačila učinit důležité rozhodnutí. 13. listopadu 2020, tedy šestnáct dní před svými narozeninami a dva měsíci před smrtí, vlastní rukou sepsala závěť. V ní podle deníku Blesk bratrovi Milanovi odkázala 2 miliony korun v hotovosti a osm let staré auto značky Škoda Octavia. Sestře Silvii a jejímu manželovi Ivanovi svůj pražský byt a chalupu v Českém ráji. Nezapomněla ani na svou sestřenici Vandu, které darovala 100 tisíc korun.

Hana Maciuchová, která by 29. listopadu oslavila 78. narozeniny, byla o vlastní potomky ochuzena. Když jí bylo pětatřicet, vážně onemocněla a musela podstoupit operaci. Po ní jí lékaři oznámili, že děti nikdy nebude moci mít.

Herečka Hana Maciuchová zemřela v lednu 2021:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.