Celebrity

25. října 2024 07:48

Tomáš Durčák

Hana Mašlíková vysvětlila, proč přišla o Instagram. Měla nabádat k sexuálnímu násilí

Influencerka Hanka Mašlíková prožívá noční můru každého člena této branže. Ze dne na den totiž rozhodnutím vyšší moci – tedy společnosti Meta, jež Instagram, stejně jako třeba i Facebook, vlastní – přišla o svůj 13 let budovaný a vypiplaný účet. Nyní blíže popsala, proč své dekádu budované živobytí jako lusknutím prstu ztratila. Dle společnosti se totiž prý dopustila nejhoršího možného porušení pravidel.

O katastrofě, která se influencerce a bývalé playmate udála, informovala Hana Mašlíková 20. října na svém novém účtu. Fakt, že kvůli „jedinému sarkastickému vtipu“ přišla o 13 let budovaný účet, kde měla 150 000 sledujících, označila za „podvod a katastrofu v přímém přenosu“. Zároveň tím okamžitě přišla o svůj byznys a hlavní zdroj příjmu, neboť z marketingových spoluprací na Instagramu žije.

Nyní blíže popsala, co se vlastně stalo a proč má pocit, že ji technologický gigant Meta Marka Zuckerberga nepokrytě podvedl. „Zveřejnila jsem vtip o tom, že každá žena by měla svého manžela jednou týdně znásilnit, aby se bál ostatních žen,“ popsala Mašlíková hlavní důvod svého smazaného účtu pro eXtra.cz. Jak sama influencerka tipuje, někdo za oceánem však její vtípek zřejmě vzal vážně a s trestem neváhal.

„Bylo to myšleno jako sarkastický vtip, ale vzápětí jsem byla označena jako uživatelka, která nabádá k sexuálnímu násilí na dospělých. Prostě Amíci, no,“ může Hanka v tuto chvíli už jen krčit rameny. Nepomohlo jí totiž ani odvolání. „Snažila jsem se odvolat dokonce i interně, skrz holčinu, která v Metě komunikuje přímo s lidmi, a ne s roboty. Ale stejně mi to zamítli, prý jsem se provinila tím nejhorším možným způsobem, skoro ze mě udělali zločince,“ kroutí hlavou Mašlíková.

Hana Mašlíková se tak zřejmě stala krásným příkladem toho, jak v praxi vypadá takzvaná „cancel culture“. A její příběh může sloužit jako zdvižený prst všem ostatním, které jejich Instagram či Tik Tok pěkně živí, přičemž vůbec nepřemýšlejí nad tím, že svůj účet ve skutečnosti vůbec nevlastní a kdykoli o něj můžou bez nároku na jakoukoli kompenzaci přijít.

Mašlíková zároveň nespecifikovala (a je otázkou, jestli se to vůbec dozvěděla), zda si Meta jejich slov o znásilňování mužů všimla sama, nebo ji některé její sledující nahlásily. Je totiž známo, že velké sociální sítě už dnes používají i umělou inteligenci, aby nebezpečná slova jako „znásilnění“ nebo „sebevražda“ napříč obsahem vyhledávala a upozorňovala na podezřelé příspěvky.

Ať tak či tak, nyní musí populární influencerka místo dalšího naříkání pořádně zabrat. Účty se totiž neptají a jak přiznala, jen její nájem každý měsíc činí 45 000 Kč. „Mám na to navázané všechno. Zapůjčený automobil, podnikání v realitách, naprosto komplet všechny aktivity. Sesypalo se mi to jako domeček z karet,“ popsala zdrcená Mašlíková. Ta je navíc v tuto chvíli matka samoživitelka syna Andrease, neboť s manželem André Reindersem se aktuálně rozvádí.

Zatím se rozhodla dát Instagramu ještě jednu šanci a pokusit se rozjet druhý účet. Tam zatím dává především krátká, vtipná videa. A jelikož řada jejich fanoušků má zájem sledovat ji dál, během prvních 5 dní už na něm opět nasbírala přes 13 000 sledujících. Dost možná se tak brzy o své živobytí opět nebude muset obávat.

Hana Mašlíková v rozhovoru pro Prima Ženy promluvila o tom, jak to má nyní s muži:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 10. 2024

Dnes by vás mohly potkat zklamávající e-maily nebo telefonáty. Možná, že někdo, koho jste chtěli navštívit, nebude moci přijít. Nenechte si tím zkazit náladu. Věci se stávají. Zabývejte se přípravami a užijte si den. Nezacházejte do opačného extrému a nepracujte příliš tvrdě.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.