Celebrity

24. listopadu 2023 16:15

David Laštovka

Zpěvačka Heidi Janků mohla být mámou, ale dala přednost kariéře. Dodnes toho lituje

Heidi Janků oslavila šedesátiny

Zpěvačka Heidi Janků, která oslavila 61. narozeniny, život rozhodně neměla jednoduchý. Vyrůstala bez maminky, otec byl alkoholik, bratr zemřel při tragické nehodě. Mohla se stát matkou, kvůli kariéře se ale rozhodla jít na potrat.

Osudovým mužem Heidi Janků byl o 29 let starší hudebník Ivo Pavlík. Jejich příběh lásky byl vydal na román. Pavlík si ji po rozvodu se zpěvačkou Věrou Špinarovou, s níž měl syna Adama, zkrátka a dobře vyhlédl. „Hledal jsem náhradu, která by mě ve stáří uživila. Chodil jsem se dívat na různé kapely, byl jsem tím pověstný široko daleko. Muzikanti přede mnou zpěvačky zamykali v šatně, abych jim náhodou nějakou nevyfoukl. A tak jsem narazil na Heidi, která mě zaujala na první pohled,“ svěřoval se Ivo Pavlík během života redaktorovi webu Prima Ženy.

V pětadvaceti otěhotněla, ale šla na potrat

Přestože mezi ním a Heidi panoval značný věkový rozdíl a nikdo jim zpočátku moc velké šance nedával, čas ukázal, že jejich láska byla opravdová. Brali se v roce 1992, když Heidi bylo třicet. Jejich harmonické soužití utnula až Ivova smrt v roce 2017. Celý život se milovali, chovali k sobě respekt a úctu a byli si vzájemně oporou. Od začátku si prý ujasnili, že jejich vztah bude bezdětný, Heidi však s Ivem ve svých pětadvaceti letech přišla do jiného stavu. Kvůli kariéře se ale rozhodla jít na potrat, čehož zpětně velmi lituje a považuje za velkou chybu.

Matka, otec i bratr zemřeli předčasně

Na své dětství Heidi Janků nemá zrovna ty nejlepší vzpomínky. Když jí bylo jedenáct, její maminku zabila rakovina. Zůstala jen s tatínkem, který situaci nezvládal a holdoval alkoholu. Navíc si s ním nerozuměla ani po lidské stránce. Otec měl jiné představy o jejím životě, nechtěl z ní mít zpěvačku, přestože sám býval hudebníkem. Heidi si proto v šestnácti letech sbalila kufry, odešla z domova a přestala se s ním vídat. O jeho smrti se dozvěděla až se zpožděním. Skonal následkem přílišného popíjení. O tom, co je rozdělilo, už si nestačili promluvit a vyříkat si to.

Deset let po smrti matky zemřel i zpěvaččin bratr. I jemu se stal osudným alkohol. „Zavřeli jeho oblíbenou hospůdku a on si stopnul auto, aby popojel jinam. Řidič byl ale opilý. Vybourali se a bratr to odnesl životem,“ svěřila se Heidi Janků v pořadu 13. komnata.

Heidi Janků odpověděla na 30+ otázek:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.