Celebrity

5. srpna 2023 06:30

David Laštovka

Herce Antonína Hardta rakovina připravila o kus žaludku. S Luďkem Sobotou vedou spor

TOP STAR 2.6.2016 - Luděk Sobota po operaci

Antonín Hardt, který 5. srpna oslavil 88. narozeniny, patří mezi herecké bardy. Na svém kontě má stovky filmových či seriálových rolí. Nedávno se mu život proměnil v peklo. Bojoval s rakovinou a nevypadlo to s ním vůbec dobře. Začalo to přitom úplně nevinně.

Před pěti lety se Antonín Hardt podruhé narodil. Do té doby se těšil skvělé kondici, pak ho ale zničehonic začalo pobolívat břicho, na což nikdy předtím netrpěl. Když bolesti neustávaly, zašel na vyšetření do nemocnice. Gastroskopie odhalila to nejhorší - rakovinu.

„Byl to samozřejmě hrozný šok... Člověku se v tu chvíli v hlavě honí hodně černé myšlenky. Měl jsem štěstí, že se mě ujal pan profesor Pafko. Vzal mi při operaci dvě třetiny žaludku, naštěstí to všechno dobře dopadlo,“ svěřil se herec webu Prima Ženy. Návratu do života, v který už ani nedoufal, si nesmírně váží. „Snad mám to nejhorší za sebou,“ dodal.

Proč si s Luďkem Sobotou nemůžou přijít na jméno?

Antonín Hardt, který patří mezi spolužáky Jiřiny Bohdalové, v osmdesátých letech šéfoval slavnému Divadlu Semafor, kde v té době působila i komediální dvojice Luděk Sobota - Miloslav Šimek. S prvně jmenovaným se rozhádal a dodnes mezi nimi panuje hluboká nenávist.

O co šlo? Sobotu už nudilo hrát pouze se Šimkem, chtěl si udělat něco svého a hrát také s někým jiným. Napsal představení, které nabídl divadlu. Podle Soboty hru Hardt odmítl s tím, že buď bude nadále psát a hrát pouze se Šimkem, jinak že ho vyhodí a nebude hrát vůbec. Na to konto Luděk Sobota z divadla odešel.

Hardt ovšem celou situaci vidí jinak. „Jediný velký konflikt jsem měl v divadle se Sobotou, který o mně potom psal v každé své knížce a vyprávěl skoro ve všech rozhovorech, které poskytl. Nedovolil jsem mu hrát v Semaforu jeho druhou hru. Napsal první, já mu to sežral, ale hráli jsme ji asi třicetkrát a už byly ohlasy, že na ni chodí málo lidí, ať ji zastavím. Přitom jiné inscenace jsme hráli třeba šestsetkrát s vyprodaným hledištěm. Sobota chtěl potom napsat druhou hru, a navíc ještě odmítal hrát se Šimkem. Dnes dělá, že byli kamarádi, ale Šimek se ho vzdal. Vzal jsem pak k Šimkovi Jiřího Krampola,“ vylíčil svoji verzi Antonín Hardt pro web expres.cz.

Také herce Luďka Sobotu trápily v minulosti bolesti břicha a obával se rakoviny. Lékaři přišli na to, že má kýlu vrostou do střeva a v roce 2016 se musel podrobit operaci. Více o jeho zdravotním stavu se dozvíte v úvodním videu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.