Celebrity

8. ledna 2024 09:45

David Laštovka

Darek Vostřel, rádce ze Šíleně smutné princezny, byl velký svůdce. Své ženy podváděl

Herec, zpěvák a scénárista Darek Vostřel, kterého nejvíce proslavila postava rádce v pohádce Šíleně smutná princezna, v české kinematografii zanechal hlubokou stopu. V soukromém životě to byl velký milovník žen, nenapravitelný svůdce, kterému věrnost nic neříkala.

Všestranně nadaný umělec Darek Vostřel se během života ženil čtyřikrát. Jeho první manželkou byla Jana Bláhová, kterou si vzal v době, kdy sloužil na vojně v Jihlavě. Podruhé se k oltáři vydal s herečkou a televizní hlasatelkou Jarkou Panýrkovou, s níž se seznámil během působení v divadle Rokoko. Měli spolu dceru Kateřinu.

Třetí manželkou byla manekýnka Melanie Lepší, později provdaná Vančurová. „Poznali jsme, když mně bylo dvacet a Darkovi o devatenáct let víc. Byl ještě ženatý, ale neklapalo jim to. Věděla jsem, že Jarka má nějakého architekta. Darek byl nerozhodný, tvrdil sice, že mě miluje, ale k ničemu se neměl, tak jsem to tedy vzala do svých rukou,“ vzpomínala Melanie pro deník Aha!

Jeho milenka použila ženskou past

Aby dosáhla svého, použila ženskou fintu. V jeho bytě, kde žil se svou rodinou, schválně nechala odličovací tampony, které měla z Německa a v tehdejším Československu patřily mezi nedostatkové zboží. „Jarka jimi pak mávala Darkovi před nosem. Vše se urychlilo a stala jsem se paní Vostřelovou,“ přiblížila Melanie.

Když se Vostřel v roce 1968 postavil proti invazi sovětských vojsk na našem území, přišla stopka a nesměl veřejně vystupovat. Těžce to nesl a nedokázal se s tím vyrovnat. To se odrazilo i do jejich manželství. „Nesměli jsme nikam vyjet. Darkovi sebrali pas. Dost pil, až propil i řidičák. Ztratil sebedůvěru, všude tušil odposlechy, byl paranoidní,“ vylíčila Melanie deníku Aha!

Láska k ženám ho ovšem neopouštěla i v těžkých dobách. „Bylo mi sedmadvacet a můj muž si začal se zdravotní sestrou svého ošetřujícího lékaře. Tak jsme šli od sebe,“ uvedla Melanie. Zmíněná zdravotní sestra Jiřina Vaňková se stala čtvrtou manželkou Darka Vostřela. Narodila se jim dcera Darina, ale ani tento vztah nakonec nevydržel.

Vostřel, který měl celý život kolem sebe spoustu žen nakonec umíral v zapomnění a žil úplně sám. Dožil se pouhých třiašedesáti let. Byl nalezen mrtvý ve svém bytě v Praze Podolí.

A ještě jedna zajímavost na závěr. Původně se jmenoval Božidar. Jeho otec Alois byl před druhou světovou válkou ředitelem žižkovského divadla, později pracoval v tabákovém průmyslu. Jeho maminka pocházela z tehdejší Jugoslávie. Na začátku své kariéry používal pseudonym Kristián Bambas.

Připomeňte si slavnou pohádku, kterou můžete sledovat na prima+, s touto ukázkou:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.