Celebrity

25. dubna 2024 11:50

David Laštovka

Josef Dvořák má chalupu jako z pohádky. Moře vyměnil za bazén a rybník

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (29) - Josef Dvořák o tom, jak z něj maminka chtěla mít horníka

Herec Josef Dvořák, který oslavil 82. narozeniny, volné chvíle nejraději tráví s milovanou manželkou Jarmilou na chalupě v Českém ráji. Oba se na ni hodně nadřeli, ale výsledek stojí rozhodně za to. Jak to v jejich letním sídle vypadá?

Stavení bylo vybudováno kolem roku 1860 a původně sloužilo jako pila. Když Josef Dvořák chalupu před 40 lety kupoval, byla to ruina. Původní majitel mu zapomněl říct, že je roubenka skrz na skrz prolezlá dřevomorkou. Všechny dřevěné trámy proto musel osekat a spálit. S manželkou Jarmilou, které neřekne jinak než Jájo, je stálo hodně úsilí, potu a slz, než se jim podařilo vytvořit chaloupku podle představ.

Čtěte také: Místo milovaného cestování chatařem? Jan Cina prozradil, že si pořídil chalupu

Nepotřebuje k moři, ráj má na chalupě

Na zahradě se nachází několik sádrových trpaslíků, které herec sbírá, a nechybí ani krásný bazén. K romantice navíc přispívá i lesní rybník, který mají přes cestu. „Nepotřebujeme jezdit k moři, na chalupě je nám nejlépe,“ prozradil s úsměvem herec redaktorovi webu Prima Ženy. Jeho nejoblíbenější chalupářskou činností je sekání dřeva.

Dříve na chalupě pěstovali zeleninu, kterou jim ale většinou neznámý poberta „sklidil“ dříve, než stačili oni. Proto dali přednost pestrým okrasným květinám.

Manželka s jeho bývalými láskami jezdí na dovolenou

Josef Dvořák se oženil celkem čtyřikrát a se všemi bývalými manželkami dodnes udržuje hezké vztahy. První jeho žena se jmenovala Arnoštka. S druhou, Zuzanou, se rozvedl, po několika letech si ji ale vzal znovu. Jeho osudovou láskou se stala zmíněná bývalá televizní produkční Jarmila alias Jája. Brali se po osmileté známosti v roce 1991 a v manželství jim to dodnes krásně klape.

Mohlo by vás zajímat: Obermaierová se odstěhovala natrvalo se synem na chalupu. Jak to u ní doma vypadá?

Dvořák má tři vlastní dcery – Moniku, Zuzanu a Terezu, čtvrtou Markétu vyženil právě s Jájou. Také děti, přestože nemají jednu maminku, spolu vycházejí velmi dobře. „Jsem za to hrozně rád. Všichni se máme rádi, navštěvujeme se. Vděčím za to především Jáje, která je ve stmelování lidí vynikající. S mými bejvalkami dokonce jezdí na dovolenou,“ popsal herec.

Sdílejte článek
Štítky láska rodina manželství narozeniny vztah chalupa bydlení herec děti dcery Josef Dvořák

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.