Herec Petr Batěk už nespěchá. Tragédie mu před padesátkou stihla otevřít oči

Petr Batěk ze seriálu Duch: Jak moc jsou na sebe s bráchou Pavlem napojení?

Petr Baťek v květnu oslaví 50. narozeniny. Promluvil o smyslu života, napojení na bráchu, múze, neustálém křižování republiky mezi Plzní, Prahou a Mikulovem, ale také o vztahu s bratrem Pavlem, s nímž ho aktuálně pojí dohromady také seriál Duch, kde společně hrají.

O Petru Baťkovi (49) se traduje, že je workoholik. Svůj čas musí navíc dělit mezi Prahu, kde se převážně odvíjí jeho herecká profese, Mikulov, kam dojíždí dohlížet na penzion, a pak Plzeň, kde má děti.

Petr Batěk je vyhledávaným divadelním, filmovým i seriálových hercem, ale také muzikantem, textařem a básníkem. Vyšly mu již tři sbírky básní, pokřtil už i vlastní hudební album.

Působí vyrovnaně a spokojeně. Kdo o jeho osudu nic neví, jen těžko uvěří, že to tenhle sympaťák v životě ale vůbec neměl lehké. Otec ho i jeho bratra Pavla (47) bil, což se u něho projevilo stresem, nízkým sebevědomím, později depresemi. „Když se rodiče rozvedli, vůbec mamince nepřispíval na naši výchovu,“ svěřil se již dříve v pořadu 13. komnata o nelehkém dětství, které nejspíš odstartovalo jeho neuvěřitelné pracovní nasazení.

Vlastní nehoda ho nevarovala, až ta maminky

Moc štěstí neměl ani v manželství, je dvakrát rozvedený. Se svými bývalými manželkami ale velmi dobře vychází, velkou radost mu dělají dcera Kristýna (17) a syn Petr (11). Právě když přivítal na svět syna, měl ošklivou autonehodu, při níž málem přišel o život. Spěchat ale nepřestal. „Tam jsem si uvědomil, že je třeba neplýtvat časem a tvořit,“ uvádí a vzpomíná další životní milník. „Pak přišlo takové období, kdy jsem měl propad a pocit, že si sahám na dno…“ Skutečnou ránou pro něho byla zpráva o tom, že jeho maminku porazilo auto, když dobíhala tramvaj. „Uvědomil jsem si, že ona žila také celý život ve spěchu, snažila se, aby nás tři uživila a abychom fungovali jako dobrá rodina,” zmínil v pořadu 13. komnata zlom, kdy si opravdu uvědomil křehkost našeho bytí.

Letos v květnu oslaví Petr Batěk 50. narozeniny a zdá se, že se mu konečně podařilo to šílené tempo lehce zbrzdit. Na narozeniny, které dosud moc neřešil, se prý dokonce těší. „Těším se. Beru to, jak to běží. Nikdy narozeniny moc neslavím, ale letos asi budu, protože přeci jenom jsme v polovině života, a to se asi oslavit sluší a patří,“ konstatuje s milým úsměvem charismatický herec, kterého spolu s bráchou Pavlem můžete nyní vídat v komediálním krimiseriálu Duch. V něm bratři Baťkovi vystupují každou sobotu večer na Primě jako ostřílení kriminalisté.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.