Celebrity

16. března 2024 13:02

David Laštovka

Batulková zažila bolestný rozvod, dcera Mariana anorexii. Jsou si kamarádkami a oporou

TOP STAR magazín 2019 (22): Dana BatulkovÁ s dcerou (Mariana Prachařová)

Herečka Dana Batulková, která slaví 66. narozeniny, si v životě sáhla na pomyslné dno. Vždy si zakládala na rodině, a když ji nečekaně opustil její manžel, herec David Prachař, zhroutil se jí svět. Bolestný rozvod se podepsal i na jejich dětech, synovi Jakubovi a dceři Marianě.

Dana Batulková, kterou jste mohli vidět například v oblíbeném seriálu Slunečná, byla vychovávána v rodině, která ji ve všem bezmezně podporovala. Vyrůstala na venkově a měla krásné dětství. Otec byl strojař, který často cestoval po celém světě podle toho, kde se montovaly obráběcí stroje, a ona s maminkou za ním občas jezdívaly.

Přečtěte si také: Dana Batulková o výchově Jakuba Prachaře. Bála jsem se, že jsem jako matka selhala

„Byli jsme například v Egyptě, a když už jsem byla na DAMU, vyrazili jsme za ním do Sýrie, kde žila sestřenice mé maminky, takže jsme tam měli i rodinné vazby. Do Sýrie za prací mimochodem dojížděl tatínek se svým žlutým wartburgem. Jednou jsme odtud jeli přes Turecko a Řecko domů. Nikdy nezapomenu na to, jak jsme se tím naloženým kombíkem drápali v Rakousku na Grossglockner. Do kopce to nejelo, z brzd a výfuku se kouřilo a za námi se tvořila kolona naštvaných Rakušanů v bourácích, co na nás troubili,“ zavzpomínala herečka v rozhovoru pro MF DNES.

Manžel se zamiloval do kolegyně

Nejbolestnější okamžik v jejím životě nastal v momentě, kdy ji nečekaně opustil manžel, herec David Prachař, s nímž má dvě děti –⁠ Jakuba a Marianu. Důvodem byla jiná žena, o 15 let mladší herečka Linda Rybová.

KVÍZ: Jak znáte Jakuba Prachaře a která herečka byla jeho první láskou?

Napětí a dusno v rodině se patrně podepsalo i na psychice její dcery Mariany, která si prošla anorexií. Dana přesně nevěděla, proč byla její dcera se svou postavou nespokojená, kvůli ideálu krásy z módních časopisů to ale zřejmě nebylo. „Nejspíš to bylo psychického rázu, neustále měla pocit, že je tlustá, a skončila kvůli tomu v nemocnici,“ svěřila se Batulková. Rozvod rodičů mohl být pro tehdy dospívající dívku významným negativním faktorem.

S dcerou stále jezdí na dovolenou

Vše se naštěstí podařilo dát do pořádku. Přestože Marianě bude 30 let, stále se svou slavnou maminkou jezdí na společné dovolené. Procestovaly už řadu zemí a každou cestu si maximálně užívají. Jejich vztah připomíná dvě nejlepší kamarádky.

Mohlo by vás zajímat: Dana Batulková a Mariana Prachařová v Show Jana Krause. Co na sebe prozradily?

„Jezdím s ní moc ráda autem, procestovaly jsme Toskánsko, Provence nebo Slovinsko. My jsme tohle v mládí nemohli, že si člověk sedne do auta a jede, kam se mu zlíbí. Mám ráda, že putujeme svobodně, a když se nám někde líbí, zůstaneme tam o něco déle. Společné cestování je skvělé, máme díky tomu spoustu zážitků. Když byla malá a zůstaly jsme samy, často jsme jezdily na Šumavu na Kvildu, tam je takové naše místo,“ prozradila Dana Batulková v rozhovoru pro Marianne. Nyní je Batulková už 19 let spokojená po boku o 12 let mladšího režiséra Ondřeje Zajíce.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.