Móda a krása

20. listopadu 2023 10:00

Komerční sdělení

Hladce dohladka - dokonalou IPL epilaci i na citlivých partiích zvládnete v pohodlí domova s Braun Silk-Expert Pro 5

Doba jde vpřed a my s ní. Chceme-li kráčet sebevědomě s pocitem dokonale hladkých nohou i dalších partií našeho těla, máme dvě možnosti, jak toho docílit. Buď se budeme držet „starých metod“, nebo využijeme moderní technologie IPL pro trvalé odstranění chloupků. Například IPL epilátor Braun Silk-Expert Pro 5 patří k těm nejrychlejším na trhu, automaticky nastavuje intenzitu záblesků podle odstínu pleti a díky tomu je určený i na epilaci citlivých intimních oblastí. A v tomto případě obzvlášť oceníte, že IPL epilaci můžete provádět v soukromí a pohodlí domova.

Donedávna byly IPL přístroje pro odstranění chloupků výsadou některých kosmetických salonů, kde se dodnes můžete potkat s laserovou epilací, která ovšem není totéž co IPL - jedná se o jiný druh světla IPL záblesky jsou natolik šetrné, že si účinnou epilaci s dlouhotrvajícím účinkem můžete dopřát i v pohodlí domova. Pokud si domů pořídíte například Braun Silk-Expert Pro 5, brzy oceníte, že nemusíte řešit dostupnost a spolehlivost kosmetického salonu, neotáčíte diářem stránku po stránce, abyste našli vhodný termín, a v neposlední řadě jde stranou veškerý stud z epilace na citlivých místech.

Co je IPL epilátor a jak funguje

Epilátor pracuje s technologií intenzivního pulzního světla, které přeměňuje světelnou energii na tepelnou. Nejedná se tedy o laserovou epilaci, ale technologie funguje podobně. „Světelné paprsky, které epilátor vydává, zasahují melanin ve folikulech chloupků pod povrchem kůže. Tím přerušuje cyklus dorůstání chloupku. Chloupek se zahřeje a vypadne," vysvětluje dermatoložka Jana Housková. Epilace IPL je bezbolestná a například Braun Silk-Expert Pro díky automatickému senzoru snímání odstínu kůže zaručuje, že při dodržení všech instrukcí nedochází k riziku poranění kůže (což se třeba s žiletkami stát může).

Jak často IPL epilátor používat

Pro docílení dlouhodobě hladké pokožky se doporučuje IPL epilaci provádět v prvních dvou měsících v odstupu jednoho týdne. Jelikož světlo odstraňuje chloupky v růstové fázi, nedokáže zasáhnout ty, které jsou ještě před touto fází. Po dvou měsících se pravidelnost snižuje podle potřeb každého individuálně.  Při použití IPL epilátoru Braun Silk-Expert Pro 5 a dodržení doporučení lze docílit hladké pokožky až na 1 rok, podle toho, jaké máte chloupky.

Pro koho je vhodný IPL epilátor

IPL epilátor je vhodný pro ty, kteří chtějí eliminovat ochlupení na těle či přímo docílit dlouhodobého odstranění chloupků na různých partiích těla. Šetrné a účinné IPL epilátory jsou vhodné pro všechny typy pleti i pro jedince s citlivou kůží. Nefungují však na světlých chloupcích a není je vhodné používat na tmavé nebo opálené pleti. Používat by jej neměly těhotné a kojící ženy, jedinci s nádorovým onemocněním, epilepsií a kožními chorobami.

Jak provést IPL epilaci

Před epilací je třeba očistit pokožku od nečistot. V případě, že například použijete IPL epilátor v oblasti podpaží, je nutné důkladně smýt deodorant. V oblasti horního rtu zase pečlivě odličte pleť. Snažte se vyhnout větším mateřským znaménkům a pihám. Kontrolujte správné přiložení nástavce na kůži, aby záblesky směřovaly správným směrem a epilace byla účinná. Používejte nástavce adekvátní velikosti podle plochy, kterou právě epilujete. Pro podrobnější seznámení s používáním konkrétného IPL přístroje čtěte návod přiložený k epilátoru a nespoléhejte se jen na intuici. Po IPL epilaci aplikujte hydratační krém či gel. Zároveň se vyhněte přímému slunečnímu záření, a to alespoň na 24 hodin a poté nezapomínejte na aplikaci produktů s ochranným faktorem. S aplikací IPL na partiích vystavených přímému slunečnímu záření je tak ideální začít již pár měsíců před koncem jara.

Jak vybrat nejlepší IPL epilátor

Domácí použití IPL může nést riziko, že s přístrojem nebude snadné pořízení. Špatné navolení intenzity záblesků být neefektivní anebo může mít za následek podrážděnou až popálenou kůži. Ale také nemusí! Moderní doba přináší inteligentní technologie, kterou se pyšní IPL epilátor Braun Silk-Expert Pro 5. Technologie Skin Pro 2.0 automaticky optimalizuje sílu každého záblesku podle odstínu vaší pleti, tudíž si nemusíte lámat hlavu, jakou intenzitu pro váš typ pleti navolit. Zároveň se vyznačuje nejrychlejšími IPL záblesky až 125krát za minutu, aby ošetření probíhalo bez námahy a všechny epilované oblasti byly lépe pokryty. Tím se maximalizuje účinnost každého ošetření a výsledky jsou viditelné rychleji. Je šetrný k pokožce a určený dokonce i pro nejcitlivější oblasti (obličej, podpaží, intimní partie), a to díky třem citlivým režimům, které snižují intenzitu světla. Lze ho využít pro epilaci celého těla i díky různým hlavicím pro nohy, ruce, obličej, podpaží, hrudník, záda a celou intimní oblast. K dalším jeho pozitivům se přičítá výdrž. Braun Silk-Expert Pro 5 garantuje 400 000 záblesků, což odpovídá zhruba 22 letům používání. Investovat do takto výkonného přístroje, který zajistí dokonalé výsledky všem a všude, se tedy zcela jistě vyplatí.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.