Celebrity

11. ledna 2024 08:02

Eliška Reiglová

Hledání pejska dopadlo špatně. Brožová ze smrti chlupatého kamaráda obvinila veterináře

Kateřina Brožová (55) si ze své dovolené na Maledivách sotva užila jeden den, když zjistila, že v Česku při venčení utekl její pejsek Jordy. Na sociálních sítích požádala o pomoc své sledující a nálezci nabídla odměnu 30 tisíc korun. Hereččin dobrý kamarád a známý moderátor René Kekely ale bohužel informoval, že hledání pejska má smutný konec. Sama Brožová pak vyvěsila černou vlajku.

Dovolená na Maledivách se pro Kateřinu Brožovou změnila v noční můru. Tisíce kilometrů od domova se dozvěděla, že její pejsek Jordy utekl při venčení. Z takové dálky nemohla dělat více než to, že se spojila se svými fanoušky a požádala je o sdílení této informace a hledání. Doufala, že situace bude mít šťastný konec, nakonec se ale bohužel potvrdil opak.

Strašlivá nehoda

Jordy byl pro Kateřinu Brožovou milovaným členem rodiny několik let. Domů se už ale nevrátí. „Kačenko, je mi to tak moc líto, trhá mi to srdce! Takhle si Jordyho budu pamatovat! (A obrovské díky, co vše jsi pro něj dělala, jak jsi se o něj starala…) Ale všem velké díky, kdo pomáhal s hledáním. Bohužel velmi smutný konec…“ napsal na sociální sítě René Kekely.

Kačenko (@brozovakaterina) je mi to tak moc líto🙏🥹🥲❤️ trhá mi to srdce!🥹Takhle si Jordyho budu pamatovat! (A obrovské...

Posted by Rene Kekely on Wednesday, January 10, 2024

Známý moderátor je dlouholetým kamarádem herečky a dle vlastních tvrzení s ní byl po celou dobu hledání pejska v úzkém kontaktu. Potvrdil také, že Jordyho na Zličíně srazil vlak. „Ve 14:50 tam byli hasiči Správy železnic. My jsme nevyjížděli. Dle zprávy uvedené v zápise mohu potvrdit, že pes je mrtvý,“ řekl deníku Blesk mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Černá vlajka

„Zabili mi mého miláčka. Svěříte člena rodiny, pro kterého byste dýchali, veterinární klinice, aby bylo o něj po nezbytnou dobu postaráno, kdyby přišel zdravotní problém. Oni ho pustí při venčení z vodítka, ač ho neznají a nevědí, jak bude reagovat, i když je to starší a ne úplně zdravý pes,“ posteskla si Brožová, jak uvádí portál Super.cz. Dovolenou předčasně ukončila a zprávu o úmrtí svého miláčka se dozvěděla v letadle.

Na Instagramu sdílela černou vlajku a přijímá kondolence. „Kačenko, je mi to tak moc líto, jsem s tebou,“ napsala herečce kolegyně Alice Bendová. „Pořád jsem doufala, že to dobře dopadne. Je mi to moc líto,“ napsala jedna z fanynek. Jakožto majitelka zesnulého pejska v tuto chvíli pravděpodobně nemá ani sílu odpovídat.

Vyjádření kliniky

Po několika hodinách od tragické události a po silné kritice, které čelila na sociálních sítích, se k úmrtí pejska Jordyho vyjádřila také veterinární klinika, která měla hereččina mazlíčka na starost po dobu její nepřítomnosti. „Smutná událost, která se stala v noci na 10. ledna, kdy při venčení utekl z naší kliniky pes, který byl následně sražen vlakem, nás nesmírně mrzí,“ napsal ředitel kliniky Vojtěch Novák na Facebook.

„Vše vzniklo tak, že veterinární sestra, která vykonávala noční službu, chtěla velkým psům dopřát více pohybu, a tak je převáděla do většího výběhu. Během několikametrové nechráněné trasy mezi výběhy se jí jeden ze psů vytrhl, utekl a bohužel se ho již nepodařilo chytit,“ vysvětlil ředitel, jak podle něj a zaměstnanců k celé události došlo. Zároveň je připraven Kateřině Brožové uhradit veškeré náklady, které jí situací vznikly.

„Velmi litujeme celé události, která nebyla systémovým pochybením, ale šlo o osobní selhání naší pracovnice, která miluje zvířata a chtěla psům při dlouhém pobytu u nás dopřát více pohybu ve větším kotci. Již jsme připravili a přijali sérii opatření, aby se podobný případ v budoucnu neopakoval,“ dodal Novák.

Jak Kateřina Brožová mluví o dceři, která s hledáním pejska pomáhala?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.