Hosté podezírají Ladislava z nekalých úmyslů. Co nečekaného najdou v ložnici?

Prostřeno! XXVI (68) – Sušička v ložnici

Jednatřicetiletý Ladislav ve středu pohostí soupeře z kulinářské soutěže v Ústí nad Labem. Mladý amatérský kuchař už má manželku a dvě děti, což bude pro soupeře překvapením. Bude se podávat moderní verze klasických jídel a Zdeněk začne pátrat po hráči týdne.

Středeční hostitel Ladislav je spíše uzavřenější povahy a účast v pořadu bere jako hec. Do soutěže ho totiž přihlásil někdo neznámý a on dosud nevypátral, kdo to byl. Každopádně zareagoval na výzvu a teď se pokouší o výhru. Jeho menu bude klasikou v moderním kabátu. Jako předkrm bude podávat čočkový salát s domácí pitou, dále kuřecí vývar se zeleninou na másle a celestýnskými nudlemi, svíčkovou na smetaně s domácím knedlíkem a čokoládový fondán.

Ladislav pracuje jako finanční poradce, vystudoval ekonomiku a management cestovního ruchu na vysoké škole. Na postel proto soutěžícím připraví různé diplomy a certifikáty, aby jim o sobě něco prozradil. V ložnici je ale ještě jedna kuriozita, která je zaujme. Ladislav nedávno koupil sušičku na prádlo, špatně odhadl rozměry, a tak se nikam nevejde. Má ji tedy místo nočního stolku vedle postele. „Co říkáte na pračku v ložnici?“ vyzvídá Zdeněk. „Možná v tom pere ty peníze,“ odvětí Petr. Víceméně se pánové shodnou, že v paneláku někdy není dost místa, a tak je spotřebič v ložnici naprosto normální. „Pobavila mě sušička na prádlo, co tam měli jako konferenční stolek,“ popisuje Kája. Co dalšího při šmejdění objeví uvidíte už vpodvečer.

Podívejte se na diskuzi o tom, proč hostitel žije zrovna v Ústí nad Labem:

Hostitel to schytá za bydlení i neotřelé recepty

Hosté budou z Ladislava zpočátku cítit nervozitu. Sám se totiž přizná, že byl trošku v časové tísni. Naštěstí se atmosféra brzy uvolní. Hostitel začne vysvětlovat, že v Ústí žije tři roky. Původně je z Ostravy, bydlel v Praze a studoval v Liberci, kde poznal manželku. „My jsme se chtěli odstěhovat z Prahy, protože nás to tam, s prominutím, štvalo,“ popisuje. Velkoměsto bylo plné lidí a všechno bylo dražší. Soupeři se pak budou divit, proč by někdo dobrovolně bydlel zrovna v Ústí. „Pak už bylo na výběr jenom Brno,“ vtipkuje Zdeněk.

Ladislav se v Prostřeno! ukáže jako zdatný kuchař, některé věci ale ostatní nemile překvapí. K polévce bude hostitel podávat nudle a zeleninu zvlášť, ať si ji každý dotvoří podle svého. To se někomu nebude líbit. Prý by měli pokrm dostat na talíř kompletní. Maso na svíčkovou na smetaně bude připravené metodou sous-vide, takže nebylo pečené spolu se zeleninou, jak bývá zvykem. Podle Zdeňka to postrádá smysl, maso se mu zdá tuhé, omáčku si ale ještě přidá. I když budou pánové remcat, talíře zůstanou prázdné. Vycítí snad konkurenci a nepřejí Ladislavovi úspěch?

Pondělní hostitel Zdeněk se v závěru večera pustí do pátrání po hráči týdne. Všichni budou pochopitelně zapírat a tvrdit, že žádnou taktiku nemají. Do jeho hledáčku se ale dostane Ladislav, který se debaty nezúčastní a bude koukat do stolu. Bude to mít dohru i v dalších dnech? A není náhodou hráčem ten, kdo podezírá ostatní? O tom si můžete udělat obrázek sami.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.