Hostitel obelstí soupeře nealkoholickým vínem. Pak je vyděsí salátovou polévkou

Piškot - Prostřeno! S28 (36)

Pondělní kuchařskou soutěž z Vysočiny odstartuje montér Erik. Ten se pustí do ambiciózního menu, na které se všichni těší. Leccos ale nebude perfektní, čehož si kritičtí hosté ihned povšimnou. Jednu věc se hostiteli podaří zatajit.

Sedmadvacetiletý pondělní hostitel Erik bydlí v rodinném domě s rodiči, kde má k dispozici svoje patro. Nábytek vyráběl sám, takže je od postele po lustr vše domácí, což bývá v Prostřeno! důležitý prvek. Nemá přítelkyni ani děti a věnuje se americkému fotbalu. Erik má strach, že bude u stolu jediný muž, což se naštěstí nestane. Soutěžící z Kraje Vysočina budou mít chuť na českou kuchyni, což se jim částečně splní. Na menu budou rajčata se sýrovým salátem, jemný hráškový krém se salátem, svíčková na smetaně a dort hrouda. Michaela se ovšem netěší na rajčata, která nejí. Miloslava zase nemusí svíčkovou.

Nad některými názvy pokrmů budou hosté dumat, o co vlastně jde. Polévka se salátem je zvláštní kombinace a nikdo neví, co si pod ní má představit. Erik se polévku naučil podle receptu a vůbec její složení nezpochybňuje. Patří do ní hrášek, jablko a salát, takže bude pořádně hustá. „Je to spíš taková kaše. Když přidám smetanu, doufám, že to bude řidší,“ konstatuje po rozmixování polévky hostitel. Trápení bude mít i s dezertem, který má být variací na krtkův dort.

Když z trouby vytáhne upečený kakaový korpus, netuší, že je to jen spálená a nepoužitelná hmota. Při sestavování dortu zakrojí do tvrdého korpusu lžící a ozve se nepříjemný zvuk. Piškot poletí do koše a Erik se pustí do nového těsta. Tam zapomene dát kypřicí prášek a už tuší, že kvůli zdržení nestihne domácí knedlíky. Tím si trochu podřeže větev, protože na kupovaný hosté nejsou zvědaví.

Podívejte se, jak se soutěžící v Prostřeno! pustí do kritiky svíčkové:

Miloslava má zdravotní omezení

Při příchodu soutěžících bude hostitel působit až tichým dojmem. Michaela si myslí, že domě nemá uklizeno. Jako přípitek Erik zvolí nealkoholické víno. Hostům to však zapomene říct. Kupodivu si nikdo ničeho nevšimne, a tak to nechá být. Při šmejdění dámy poznají, že v domě chybí ženská ruka. Není pořádně ustláno a ložnice působí nezabydleným dojmem.

Předkrm podle očekávání nenadchne Michaelu, která nejí rajčata, tudíž se skoro nenají a bude jí chybět nějaké pečivo. Kašovitá polévka soupeře vzhledově vyděsí a nebude jim ani moc chutnat. U hlavního chodu Miloslava oznámí, že je diabetička, a tak nebude dojídat dezerty. Svíčkovou přijmou všichni rozpačitě. Václav si myslí, že hostitel použil hovězí zadní, protože je levnější než pravá svíčková. Maso bude podle někoho tuhé. Omáčka bude podle Miloslavy nedochucená a bude si stěžovat na její trpkost, aniž by si do ní zkusila vmíchat brusinkový džem, který má na talíři. Je jisté, že se hraje od první chvíle. Kdo bude největší kritik a taktik, uvidíte na prima+ a vpodvečer na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.