Hostitel Petr připraví netradiční menu. Čím rozbrečí soutěžící?
Prostřeno! XXIII (105) - Jaruška pláče
Páteční večer u Petra bude hezkým zakončením celého týdne. Jak v repríze folklorního speciálu bude hostům chutnat moravsko-italské menu?
Referent Petr, který vaří v pátek, se do soutěže o nejlepší menu přihlásil sám. Jeho výběr je opravdu odvážný, protože se rozhodl soupeřům konkurovat s italskou kuchyní. Připraví Pedrovu pizzu, cibulovou polévku carabacciu, jako hlavní chod pokrm s názvem guancia di manzo brasata al vino rosso a jako dezert tiramisu.
Dušené srnčí s kořenovou zeleninou a bramborovou kaší, salát Zdroj: FTV Prima
Čokoládový smetanový dortík Zdroj: FTV Prima
Hovězí pečeně ,,moravské babí léto‘‘, šťouchané brambory Zdroj: FTV Prima
Crostini di fegatini alla Toscana, prosciutto di Parma, parmazán Zdroj: FTV Prima
Čimčaráčci s čínskou pomstou Zdroj: FTV Prima
Bramborová skalická polévka Zdroj: FTV Prima
Guancia di manzo brasata al vino rosso con pure di patate Zdroj: FTV Prima
Jablka v županu s přelivem z vinného šodó Zdroj: FTV Prima
Carabaccia Zdroj: FTV Prima
Špikované kuřecí stehno s paprikovou smetanovou omáčkou a petrželovým knedlíkem Zdroj: FTV Prima
Polévka po templářském zvyku Zdroj: FTV Prima
Zeleninový vývar s domácí drobenkou Zdroj: FTV Prima
Tiramisu Zdroj: FTV Prima
Šneci naslano z listového těsta Zdroj: FTV Prima
Panýr grilovaný na zelených listech s mangovou omáčkou a oříšky Zdroj: FTV Prima
Jablečný piškotový štrúdl s pudinkem a šlehačkou Zdroj: FTV Prima
Pedrova pizza Zdroj: FTV Prima
Játrová paštika s domácím chlebem Zdroj: FTV Prima
Masový vývar se zeleninou a strouhanou těstovinou Zdroj: FTV Prima
Banán s pudinkem a šlehačkou Zdroj: FTV Prima
Petr je svobodný, bezdětný a má dva starší sourozence. Jeho maminka je v důchodu a otec pracuje jako advokát. Přihlásil se sám, aby měl možnost reprezentovat jejich folklorní soubor Danaj ze Strážnice. Rád by představil divákům ze všech koutů republiky krásy Slovácka. Pokud by vyhrál, peníze by daroval souboru na financování cesty na zahraniční festival, kde mají možnost reprezentovat Českou republiku. Jako zábavu si pro své hosty připraví vystoupení svého souboru. Sledujte už v pátek, jak všechno dopadne.
Podívejte se, jak hostům chutná Moravské Toskánsko:
Příliš slaná pizza a emotivní zábava
Petr v pátek bude vařit italská jídla. Proč? V návaznosti na Moravské Toskánsko, o kterém Libor nikdy neslyšel. Takže jak bude hostům na Moravě chutnat pizza, carabaccia nebo tiramisu? Co komu bude vadit a dá se pizza přesolit?
Při zábavě se bude slzet. I proto, že všem dojde, jak dlouho si společně nezatancovali. Pohled na partu tančících a zpívajících lidí vyvolá v Jarmile silné pocity. Mísit se bude radost, dojetí i stesk. „Když jsem je viděla tancovat, bylo mi líto, že už jsme dlouho netancovali,“ odůvodní svoje dojetí Jarmila. Se slzami na krajíčku však nebude úplně sama. Moment nabitý emocemi se podepíše také na Jožkovi, který se nechá dojmout jedinečnou atmosférou večera. Budou hosté hodnotit Petrovu zábavu jako nejlepší z celého týdne?
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů