Libor dává víno do všech chodů a nestíhá. Dezert musí připravit soutěžící

Prostřeno! XXIII (103) - Holky pomáhají s dezertem

Ve středu bude amatérský kuchař Libor v repríze folklorního speciálu zoufalý. Nestíhá a nakonec se jeho hosté nabídnou a dezert pod jeho vedením připraví. Nakonec bude všem chutnat. Zvlášť když Libor dokáže skvěle vést své pomocnice.

Středeční repríza folkového speciálu soutěže amatérských kuchařů patří profesoru historie Liborovi. O jídle mluvil předešlé dva večery zasvěceně, a tak působí jako zkušený kuchař. Pro hosty připraví Crostini di fegatini alla Toscana, polévku po templářském zvyku, hovězí pečeni moravské babí léto a jablka v županu s přelivem z vinného šodó.

Profesor Libor vyučuje, bádá v archivech, píše odborné články a knihy a občas i publicistiku. S manželkou nežije, ale mají společně dvě dospělé děti – syn žije a pracuje v Amsterdamu a dcera žije v Praze. Proč se Libor přihlásil? Jeho Slovácký krúžek, jehož je členem, dostal nabídku a Libor neváhal a této příležitosti se ujal. Menu sestavil z mezinárodních jídel, která má rád. Má rád svoji práci, baví ho historie a psaní. Jezdí rád na chalupu na Vysočině. Pokud to jde, tak rád cestuje po památkách střední Evropy a dalších zemí. Má rád folklor a zpěv. Zajímá se o historické zbraně, má rád víno, vaření, řeznictví a práci se dřevem. Bude tento hostitel své hosty bavit, nebo je bude spíš vzdělávat? A jak se mu bude dařit v kuchyni – zvládne poměrně složité menu?

Víno v každém chodu hostům chutná. Podívejte se:

Bez vína by to nešlo

Libor vaří tak, že má v každém pokrmu víno. Jsme koneckonců na Moravě a červené víno se vine celým menu jako červená nit. Víno dodalo jídlu specifickou chuť a hlavní chod zvaný „moravské babí léto by se podle hostů neobešel. Josef by si dokonce rád přidal, ale raději si nechává místo na další chod.

Na dezert si však hosté počkají. Dámy jdou dokonce do kuchyně na pomoc, jinak by se jídla asi nedočkaly. Libor je pěkně komanduje, jak co mají dělat. Hosté si myslí, že mohl mít vše připravené už dávno v lednici a jen dát jablka v županu včas do trouby. Myslíte, že se Liborův trapas promítne do hodnocení?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.