Hostitel píše zamilované básničky a do jídla kreslí srdíčka. Koho tím okouzlí?

Prostřeno! XXVII (22) - Básničky

Úterní hostitel Pavel z Ústeckého kraje je v soutěži amatérských kuchařů podruhé. Je rozvedený, žije sám a ve volném čase píše básničky o lásce. Poslouží pro něj pořad jako seznamka? Minimálně jednu soutěžící totiž svou osobností naprosto okouzlí.

Dvaapadesátiletý Pavel se před lety účastnil souboje o nejlepší menu, který si velmi užil. Šlo totiž o seznamovací speciál a romantický kuchař by chtěl něco podobného zažít podruhé. Otec čtyř dětí pracuje jako projektant staveb, žije sám v rodinném domě a jeho koníčkem je – kromě vaření – psaní básniček. Pár sbírek si vydal samizdatem a připraví je hostům k nahlédnutí při šmejdění. Pavlovo menu bude poměrně pracné a především světové. Mexická quesadilla, francouzská pórková polévka, thajské nudle pad thai a na závěr hostitel upeče moravské koláče. Při vaření bude poměrně nervózní. Bude si dělat starosti s konzistencí těsta na koláče, v mikrovlnce mu vyteče z misky horké máslo a nestihne ani včas prostřít. Stůl bude připravovat až před hosty. Kdo s tím bude mít problém, zjistíte už vpodvečer.

Pavel jako hostitel soupeře překvapí. Více se o sobě rozpovídá a při šmejdění se o něm ostatní hodně dozvědí. V útulné ložnici objeví fotografii dětí. Jelikož je nejstarší dceři 27 let, Marie si podle snímků myslí, že se jedná o jeho mladou partnerku. Když si pak hosté začnou číst v připravených básnických sbírkách, převážně ženy jsou z Pavla nadšené. „Pavel napsal logopedickou knihu pro děti. Hodně mě překvapilo, že je takový poeta. Dokáže napsat báseň, která má hlavu a patu,“ popisuje svoje pocity Marie. „Byla tam spousta věcí o lásce, o nešťastné lásce, o různých bolestech, což mě udivilo,“ dodává.

Podívejte se na video, ve kterém hostitel okouzlí soutěžící namalovaným srdíčkem:

Kytara, ohýnek a srdce na talíři

Úkolem týdne je tentokrát pokrm z dýně. Pavel to vymyslí jednoduše. Protože má jako zábavu hru na kytaru, zpěv a opékání špekáčků, na vidlice hostům napíchne uzeninu i oranžovou zeleninu. Romantiku u ohýnku doladí Pavel zpěvem a hrou na kytaru. Odhalí tak další ze svých předností a Marie bude nadšená. Neustále bude básnit o tom, jak ji Pavel překvapuje, a když pak dostane moravský koláč na talíři, na kterém je do práškového cukru namalované srdíčko, bude nadšená. Lepší asi nikdy nejedla.

Srdíčko z cukru pak nechá pěkně neporušené, protože ji „zahřálo u srdce“. Pavel bude z jejích komplimentů viditelně nadšený. Ze samého rozrušení pak ostatním neprozradí, že už jednou v Prostřeno! byl. Snad mu to nebudou mít později za zlé. Kolik si za svoji snahu vyvaří bodů? Budou ostatní podobně nadšení jako Marie?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.