Hostitel se bude celý den posilňovat alkoholem. Po čem ostatní přejde chuť?

Prostřeno! XXVI (51) - Neslušné popíjení

V pondělí se v kulinářské soutěži z Ústeckého kraje chopí hostitelského úkolu dvaadvacetiletý zámečník Tomáš. Žije sám, jeho koníčkem je hudba a posezení s přáteli v hospodě. Při vaření i u večeře bude neustále popíjet. Bude to hostům vadit?

Pondělní hostitel Tomáš je mladý, rád se baví a nic neřeší. Ani s úklidem svého bytu si nebude lámat hlavu. I když ví, že přijde návštěva, neustele ani postel. Nikdy prý nevařil pro pět lidí a inspiraci pro své pokrmy nasbíral částečně na internetu, částečně od maminky. Podávat se bude avokádová pomazánka se zeleninou a rozpečenou bagetou, květákovo-pórkový krém, kuřecí stehna na kořenové zelenině s pečeným bramborem a na závěr sladká tečka v podobě tiramisu, které „vylepší“ mandlovicí.

Soutěžící se vedle sebe u Tomášova stolu budou tísnit, protože je malý. Jana dokonce bude jíst levou rukou, aby si nepřekážela se sousedkou. Po přípitku půjde Tomáš připravit předkrm a pošle hosty šmejdit. Ti objeví hudební techniku a pokoj plný věcí, který Jana nazve zašívárnou. Po šmejdění v neuklizené ložnici soutěžící usoudí, že hostitel žije sám. Tomáš dá brzy najevo, jakou lásku chová k alkoholu. Při předkrmu si totiž dojde dolít pití do kuchyně a bude v tom pokračovat celou dobu. Bez alkoholu by podle soutěžících večer nezvládl. Jana soudí, že ho používá jako berličku. „Myslím si, že tohle odbíhání od stolu pro svůj vlastní drink, kdy si víceméně dával alkohol, nebylo slušné,“ míní Valentina. Jak Tomáš tolik pití ustojí, uvidíte už vpodvečer.

Podívejte se na video, v němž Tomáš popisuje, jak se podruhé narodil:

Po nehodě Tomáš měsíce nemohl chodit

Při podávání hlavního chodu se soupeři hostitele zeptají na koníčky. K jejich překvapení se dozvědí hlavně to, že chodí s přáteli do hospody a zvládne za večer i dvanáct piv. S kamarádem, který ho do pořadu přihlásil, pravidelně sleduje Prostřeno! Podle Valentiny má Tomáš asi nudný život, když tráví čas v hospodě a dívá se na pořad o vaření. Hlavní chod si užije především Jana, která se snaží být milá a chválí, co může. Náročnému Martinovi kuře nezachutná, Valentina pro změnu nenajde na talíři téměř žádnou zeleninu. Tiramisu dělal Tomáš den dopředu a bude ho podávat ve skleničkách. Hostům se bohužel bude zdát krém sražený. Tomáš netuší, jak se to mohlo stát. Dezert totiž dělal asi dvakrát v životě. Na kameru navíc pozdraví kamarádku, která mu předešlý večer pomáhala.

Tomáš se nakonec odhodlá a svěří se ostatním, že přežil vážnou autonehodu. Šlo o srážku dvou aut a zemřel při ní Tomášův kamarád na zadním sedadle, který nebyl připoutaný. „Já jsem z toho vyvázl nejlíp. Pár měsíců jsem nechodil,“ popíše Tomáš, který jel na sedadle spolujezdce. Roli hrál také alkohol. „Byli jsme pod vlivem všichni,“ přizná hostitel šokovaným soupeřům. Některé po vyprávění přejde chuť k jídlu. „Nemyslím si, že vyprávění o nehodě a o tom, co se mu stalo, se tam úplně hodilo. Jedli jsme totiž tiramisu a do mě pak nešla už ani lžička z toho vyprávění,“ stěžuje si na pokažený apetit Valentina. Jak Tomášův večer dopadne? Zaujme hosty zábava v podobě poznávání alkoholu v namíchaných koktejlech?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.