Hostitele Alberta poznamenala rakovina. Soutěžící šokuje jeho špinavý byt

Prostřeno! XXVI (61) - Šmejdění

Pondělní hostitel Albert zahájí kulinářské klání z Plzně a středních Čech ve svém skromném příbytku. Špína, nepořádek, začouzené zdi a nábytek, který má svá nejlepší léta za sebou. Předvede se Albert jako zdatný kuchař, nebo bude jeho večer úplný propadák?

Osmašedesátiletý důchodce Albert se v soutěži amatérských kuchařů ocitl na popud kamarádky, která si myslí, že dobře vaří. Hostitel žije sám ve skromném bytečku, má tři dospělé děti, rád chodí na houby a rybaří. V pondělí soupeřům připraví plněné šunkové rolky, vývar s knedlíčky a domácími nudlemi, kuřecí roládu se zeleninou a bramborem, jako dezert pak lívanečky s lesní směsí a zmrzlinou.

Albert při vaření působí zkušeně. Kuře na roládu si například sám vykostí, udělá domácí nudle a s pomocí kamarádky, která mu dodá suroviny na carpaccio, si poradí i s úkolem týdne. Nevyhne se ale ani zásadním chybám. V polévce hosté najdou plavat drobné kostičky, lívance budou připálené. Jak se povedou ostatní pokrmy, uvidíte už vpodvečer. Stolovat se bude venku v provizorním párty stanu. Někteří budou zděšení. A to ještě netuší, co je čeká.

Podívejte se, jak hostitel promluví o vážné nemoci:

Lékaři mu dávali rok života

Po přípitku se soutěžící pustí do šmejdění. V bytečku 1+1 se topí dřevem v kamnech a podle toho to v místnosti vypadá. Hostitel sice tvrdí, že před natáčením pořadu Prostřeno! vymaloval, černé zdi plné pavučin ale budou svědčit o opaku. V tomto bytě bydlí 12 let. Kromě všudypřítomného nepořádku se najde i pár úsměvných detailů, např. obraz nahé ženy nad postelí nebo reprodukce Poslední večeře. Nechybí sbírka sošek Panny Marie a nábytek také pamatuje lepší časy. „Bydlení pana hostitele na mě působilo stroze, kočičku jsme tam viděli malou, takže tam má i zvířátko. Nelíbilo se mi tam,“ hodnotí Lenka. Ostatní míní, že jde Albert místo úklidu raději na ryby. V bytě se jim nelíbí a jsou rádi, že se jí venku.

Samozřejmě pak mají soutěžící spoustu otázek. „Tam byl nějaký pán vyfocený s rybou,“ pídí se po detailech Zsolt. „To jsem já. Jsem hodně zhubnul. Měl jsem přes 80 kilo a šel jsem na 54. Po rakovině jsem přišel o zuby, o vlasy, o všechno. Už jsem překonal i druhou,“ svěří se Albert. Lékaři mu dávali rok a už je tady devět let. Nedávno mu odstranili část plic. „Je mi ho líto, nepoznal bych to na něm. Přišel mi fajn,“ přiznává Marek. Jak zaujme soupeře zábava v podobě nahazování prutu na terč? Poznají úkol týdne? A jak zvláštní večer obodují?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.