Celebrity

30. března 2024 06:45

David Laštovka

Jiří Hrzán randil s Hanou Čížkovou. Na schůzku přijel trabantem a neměl na benzin

Herec Jiří Hrzán, milovník života a krásných žen, zemřel v pouhých 41 letech. Osudným se mu stal pád z osmnáctimetrové výšky, když šplhal po budově do pátého patra za vdanou láskou, která mu neotevírala dveře. Že bude jeho život krátký, mu předpověděla herečka Helena Růžičková.

Jiří Hrzán se stačil oženit dvakrát. První manželkou byla zdravotní sestra Věra, druhou modelka Olga. Obě se po rozvodu s ním už nikdy neprovdaly. Z každého manželství měl jednu dceru: Barboru, která je herečkou, a Terezu, jež je výtvarnicí. Před smrtí se kolegyni Vlastě Koudelkové svěřil, že má také nemanželského syna. Kdo je matkou, ale neřekl. Údajně ho měl s vdanou ženou.

Věčně byl bez peněz, herečku Čížkovou poznal jako ženatý

Velkou láskou Jiřího Hrzána byla také o čtyři roky mladší herečka Hana Čížková. Chodili spolu tři roky. „Na naše první rande nikdy nezapomenu. Přijel pro mě otřískaným trabantem a zeptal se mě, jestli bych mu nepůjčila na benzin. A takhle to chodilo v podstatě celý náš vztah,“ přiblížila s úsměvem Čížková redaktorovi webu Prima Ženy.

Čtěte také: Herečka Čížková o pěstounství: Toužila jsem po holčičce, Jana naši rodinu zachránila

Její rodiče z Hrzána nebyli příliš nadšení. Vadilo jim, že je ženatý. Jiří se totiž zrovna rozváděl. Přestože se o něm tradovalo, že mu věrnost nikdy moc neříkala, Čížkovou prý nepodváděl. Naopak si ji velmi hlídal a býval až chorobně žárlivý.

Neustále se potácel mezi životem a smrtí, říká blízký přítel

Ženy a žárlivost se Jiřímu Hrzánovi nakonec staly osudnými. „Vždycky si vybíral takové ženy, které byly alespoň o půl metru vyšší než on. Na všechny chorobně žárlil – a to byl jeho největší problém. I když třeba byly vdané, nesnesl, když místo něj daly přednost jinému muži,“ popsal webu Prima Ženy hudební skladatel Zdeněk Barták, který byl Hrzánův blízký kamarád a rovněž spolupracovník.

Čtěte také zpověď manažera Ivety Bartošové: Byla labilní a nespolehlivá, brala antidepresiva

Jezdili společně po republice se zábavným pořadem. Kamkoliv přijeli, všude měli vyprodáno. „Ostatní prodávali plakáty, aby zaplatili techniku. My jsme mohli prodávat dámské kalhotky a kapesníky, protože všichni byli počůraní smíchy. Jirka byl úžasný showman. Neznal jsem hodnějšího člověka, než byl Jirka. Bohužel to byl bohem nadaný bohém, který se neustále potácel mezi životem a smrtí. Miloval výšky, pořád někde lezl,“ zavzpomínal Zdeněk Barták.

Jiří už nevnímal, byl to smutný pohled, líčí přítel

Když Hrzán šplhal po budově do pátého patra za vdanou láskou, která mu neotevírala dveře. Spadl z osmnáctimetrové výšky na zem a v kritickém stavu byl převezen do nemocnice. Zdeněk Barták to věděl jako první.

Přečtěte si: Bohumil Hrabal zemřel po skoku z okna. Vzhlížel ke spisovateli, jenž spáchal sebevraždu

„Zdravotní personál u něj našel moji vizitku, tak mě okamžitě zavolali. Byly asi čtyři ráno. Hned jsem se tam rozjel. Jiří už nevnímal. Byl to smutný pohled. Už jsme si nestačili nic říct. Dodnes si vyčítám, že to tak dopadlo. On byl ale nezvladatelná, neřízená střela. Když to přeženu, s ním by člověk musel být šestadvacet hodin denně,“ povzdechl si Barták. Z kómatu už se herec neprobral. Jeho život vyhasl v pouhých 41 letech.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.