Celebrity

23. února 2024 18:20

David Laštovka

Jiří Menzel randil s dcerou Charlieho Chaplina. Vymyslel si nemanželského syna

Olga Menzelová o vztazích

Oscarový režisér Jiří Menzel by oslavil 86. narozeniny. Přestože se poprvé oženil až ve svých 66 letech, když si vzal za manželku filmovou producentku Olgu, která se o něj obětavě starala až do jeho smrti, v celibátu do té doby rozhodně nežil.

Dlouhá léta žil Jiří Menzel jako svobodný mládenec. Bydlel se svojí sestrou v jednom bytě, který měl ale speciální soukromý vchod určený pro dámské návštěvy. V pokoji nebyly žádné židle ani stůl, pouze postel, a to z praktického důvodu. „Když se návštěva chtěla podívat na Hradčany, musela do postele, myslím tím dámskou návštěvu. Pak už to šlo snadno,“ vzpomínal ve svých memoárech režisér. Užíval si svobody a vázat se netoužil. „Nechtěl jsem se ženit, protože jsem věděl, že žádné manželce nebudu věrný. Taky jsem ale věděl, že s každým rozvodem budu muset odevzdat půlku knihovny,“ vysvětloval.

Vztah s Chaplinovou dcerou trval rok a půl

Mezi jeho lásky patřila řada zahraničních hvězd. Například americká jazzová zpěvačka Juwana Jenkins, francouzská herečka Marlène Jobert či dcera světově známého komika Charlieho Chaplina Annette. S tou randil v době, kdy natáčel film Slavnosti sněženek. Jejich vztah trval rok a půl.

„My byli sami v pustém lese, bez jídla i bez pití, a jediné, čím ji šlo pohostit, bylo kafe. Tak jí tam Jiří na plynové bombě vařil kávu a učil Chaplinovu dceru, jak musí nejdříve nahřát hrníček, aby to mělo správnou chuť,“ prozradil herec Jaromír Hanzlík deníku Blesk.

S Žilkovou čekali dítě

Mezi Menzelovy milenky patřila i herečka Veronika Žilková. Ta ve své knize Dělte dvěma dokonce napsala, že spolu čekali dítě, které si nakonec nechala vzít. „Strašně moc holek si v podobné situaci zničí život, vědí, že otec toho dítěte není partner na celý život, on je taky tak nebere, ale dítě je k sobě spoutá. A já věděla, že Menzel má holek víc. Navíc jsem byla děsně spálená životem. Také jsem nechtěla dalším otěhotněním riskovat, že zase ztratím veškerou práci,“ uvedla herečka.

Přečtěte si také zpověď Olgy Menzelové: Jirka zprvu děti odmítal. Pak litoval, že se nedožije jejich puberty

Když bylo Menzelovi 75 let, přiznal, že má nemanželského syna Rudu a k tomu šest vnoučat. „Potkali jsme se s Rudou poprvé před osmi lety a od té doby budovali vztah. No, konečně si mě začal vážit, tak proč ne? Je to fajn kluk,“ sdělil tehdy ve VIP zprávách TV Prima. Později ovšem přiznal, že příběh o synovi byl jen jeho fór a Rudolf byl pouze kamarád.

Sdílejte článek
Štítky výročí manželství narozeniny režisér Jiří Menzel ženy Olga Menzelová nemanželský syn svobodný mládenec

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.