Celebrity

10. června 2022 18:00

Anna Fedorov

Menzelová o smrti manžela: Zabrala až antidepresiva. Asi jsem měla vyhledat pomoc

Nenechte si ujít Olgu Menzelovou v pořadu Povídej

Olga Menzelová prožila po boku svého manžela, oscarového režiséra Jiřího Menzela šťastných 22 let. S jeho odchodem se dodnes vyrovnává. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS přiznala, že jeho smrt byla pro ni tou nejhorší a nejbolestivější událostí v jejím životě.

S Jiřím Menzelem se Olga seznámila v době, kdy jako elévka pracovala v Českém rozhlasu. Se známým režisérem měla jít totiž dělat rozhovor, v té době si ale zrovna nepadli do oka. Láska přišla až později.

Od té chvíle uplynulo spousty let. Se slavným režisérem prožila Olga dlouhých 22 let. Ačkoliv byl Menzel o čtyřicet let starší, problémy ve vztahu kvůli tomu prý neměli. „S Jirkou jsme si byli oporou až do poslední chvíle. A to je v partnerství z mého pohledu zásadní. Mohla jsem se o něj opřít v jakékoliv situaci. Věděla jsem, že mě podrží a neshodí, ať už v soukromí nebo na veřejnosti,“ řekla Menzelová.

„Jirka byl sice starší, ale na začátku našeho vztahu jsem to vůbec nepocítila. Byl to takový hravý kluk. Ostatně je to patrné i z jeho tvorby – jeho filmy a divadelní hry jsou veselé a hravé. My jsme si neuvěřitelně sedli. Říká se, že protiklady se přitahují a u nás to bylo jednoznačné. Ovlivňovali jsme se vzájemně a vzájemně se měnili. Bylo to výjimečné,“ zavzpomínala známá producentka.

Jiří Menzel zemřel v září roku 2019 na koronavirus. „Odchod Jirky byl pro mě tou nejhorší a nejtěžší událostí v mém životě,“ přiznala 44letá umělkyně. „Samotné odcházení trvalo dlouho. Člověk žije v nějaké iluzi filmu, kdy vidí různá umírání a myslí si, že je to vydechnout, nadechnout a hotovo. Jeho tělo bojovalo dlouho a už i já se přiznám, jsem si myslela, že to nezvládnu. Bylo to strašně těžké,“ sdělila Menzelová.

Byla jsem uřvaná máma

Ačkoliv to bylo náročné období, byla ráda, že se s ním mohla rozloučit. „Doma byl ještě docela dlouho. Postarali jsme se o něj a umyli ho. Krásně ho oblékli a všechno proběhlo v klidu. Byl to pro mě velký zážitek. Takový, že se z toho ještě doteď vzpamatovávám,“ doplnila.

Smrt manžela ji hodně trápila. Zpětně přiznává, že možná měla vyhledat odbornou pomoc. „Když o tom někdo promluvil, brečela jsem. Nedalo se s tím fungovat. Lidé byli v rozpacích a já uřvaná. Co jsem udělala, je, že jsem si nechala napsat antidepresiva. Musela jsem fungovat i s dětmi. Není dobré, aby viděli neustále uřvanou mámu,“ vysvětlila Olga na v pořadu Povídej, který můžete sledovat ve 21:30 na CNN Prima NEWS.

Antidepresiva pomohla, ale jen na chvíli. „Za půl roku to přišlo znova. Vracelo se mi to ve snech. Měla jsem živé sny, které mi zasahovaly do současného života. Takže jsem zase sáhla po prášcích. Zpětně si říkám, že jsem asi měla jít k nějakému terapeutovi, abych si s tím uměla líp poradit. Na druhou stranu jsem v takovém kalupu, že chodit k terapeutovi, kam bych si lehla na kanapíčko, je prima, ale moc si to nedovedu představit,“ uzavřela Menzelová.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.