Hvězdně obsazený seriál Pálava poodhalí život zalitý sluncem. V pondělí večer na Primě

Po úspěšném seriálu Vinaři natočila stejná tvůrčí skupina v malebné krajině jižní Moravy dvanáctidílnou sérii s názvem Pálava. Partička kamarádů z vysoké školy v podání herecké sestavy Michal Isteník, Patrik Děrgel, Pavla Dostálová, Jiří Panzner a Denisa Nesvačilová přijela na Pálavu splnit přání svého kamaráda Štístka. Scházejí se tu každých pět let, aby zavzpomínali na staré časy. Jenže náhoda a slib je přimějí k tomu, že místo dvou dnů tu zůstanou na neurčito. Seriál Pálava sledujte od 29. srpna každé pondělí ve 20:15 na Primě.

Dobrodružství pětice kamarádů na Pálavě začíná. Burzovní makléř Jaromír Kerndl (Patrik Děrgel), sportovkyně Ája (Denisa Nesvačilová), svérázný flegmatik Michal (Michal Isteník), knihkupec Filip Kořínek (Jiří Panzner) a podnikatelka Iveta (Pavla Dostálová) si uvědomí, že odpočinek je stejně důležitý jako tvrdá práce. A že tyhle dvě věci musí vždycky zůstat v rovnováze, přesně vyvážené jako chuť lahodného vína. Pálava tak ukáže, že možná nastal čas pro životní změnu.

Seznamte se s mladými hrdiny seriálu Pálava:

Děj seriálu Pálava – život zalitý sluncem

Na Pálavu přijíždí partička kamarádů, bývalých spolubydlících z vysokoškolské koleje, kteří se tu každých pět let pravidelně scházejí, aby zavzpomínali na staré časy. V průběhu večera se pětice odtrhne od zbytku party, protože se spoustou z nich už si po letech nemají co říct. Toulají se vsí, až narazí na otevřený sklípek, kde jim je poskytnut azyl. Tam všichni pochopí, proč Michal přivezl zvláštní květináč se sazenicí slivoně, který nosí všude s sebou.

Michal totiž přijel na Pálavu splnit Štístkovo poslední přání. Zemina v květináči je smíšena s jeho popelem, a tak ho tu chce vysadit na nějakém pěkném místě, přesně jak si Štístko přál. Za pár let se z něj bude pálit slivovice, a on tak bude žít věčně. Před samotným vysazením slivoně se rozhodnou užít si s kamarádem poslední večírek. Avšak víno s nimi udělá své, a tak se tento záměr promění v nezapomenutelné dvoudenní dobrodružství. Ostatní svůj odjezd pouze o den odkládají, a ještě netuší, že tak nečiní naposledy a z celé pětice se postupně stanou „Novopálavští“.

Herci vzpomínají na natáčení mezi vinohrady

„Bylo skvělé natáčet mimo Prahu, být od toho ruchu, ale zase na druhou stranu nejste doma, a tak se vám stýská po rodině,“ prozradil Patrik Děrgel, který na Primě zazářil v roli mladého kriminalisty v seriálu V. I. P. vraždy. „Každé natáčení bylo tak trochu tábor, a jelikož jsme byli asi 250 kilometrů od domova a zůstávali na místě i po natáčení, byli jsme tam jak na dětském letním táboře,“ přiznává Denisa Nesvačilová, která hraje osudovou krásku Áju, jíž štěstí v lásce zrovna nepřeje.

Poslechněte si na extra videu, co mají herci z Pálavy společného se svojí rolí:

Jejím opakem je ambiciózní a vdaná Iveta. „Je to taková organizátorka zájezdu – a taky tu zůstane jako ostatní, i když vůbec nechtěla. Budu to tady dávat do pucu, obzvláště Tomáše Matonohu,“ naznačila o své postavě Pavla Dostálová.

Další vyloženě pohodovou postavou je Michal v podání Michala Isteníka: „Je to milý kluk, který si z ničeho nedělá hlavu, procestoval celý svět, bydlí v obytném autě.“ Posledním v partě je hloubavý Filip. „Je to kladná postava, trochu mimoň, prodává v knihkupectví a tady na Pálavě bude i se synem, kterého velice brzo zplodil,“ doplnil sestavu herec Jiří Panzner.

Hvězdné obsazení i osvědčené tváře z Vinařů

V novém seriálu Pálava se můžete těšit na řadu známých tváří. Setkají se v něm seriáloví Vinaři, herci Tomáš Matonoha a Miroslav Táborský, chybět nebudou ani Bolek Polívka, Pavel Zedníček, Jaromír Dulava, Pavel Nečas, Jana Krausová, Jana Paulová, Robert Jašków, Hana Holišová a další. Producentem seriálu je Tomáš Vican.

Režije: Jaroslav Fuit, Petr Kolečko a Petr Nikolaev

Tvůrci seriálu: Petr Kolečko a Tomáš Vávra

Lokace: Filmaři zavítají na Břeclavsko. Natáčet tak budou v okolí Sedlce a Valtic, v Novém Přerově, Mikulově, v Lednici, kolem lednických rybníků nebo na Mušlově u Farmy Pálava.

Seriál Pálava sledujte od 29. srpna každé pondělí ve 20:15 na Primě.

Premiéry novinek podzimního programu na Primě

  1. Dvanáctidílný seriál Pálava sledujte od 29. srpna každé pondělí ve 20:15 na Primě. Pětice kamarádů v něm prožije nevídané dobrodružství mezi vinicemi na jižní Moravě.
  2. Spletité cesty osudu čekají i hrdiny osmidílného seriálu Hořký svět, který startuje ve středu 31. srpna ve 20:15 na Primě. Jeho hrdinové se snaží rozjet nelehký byznys – rodinný minipivovar.
  3. Cestu vesnické holky, jež touží dobýt svět televize, přiblíží Dobré zprávy. Ve vysílání startují po konci Hořkého světa.
  4. Nové příběhy i zápletky pak přinese další sezona populárního seriálu ZOO. Na premiérové díly se těšte od 30. srpna v úterý a ve čtvrtek ve 20:15 na Primě.
  5. Mezi zavedené zábavné pořady přibude od soboty 27. srpna premiérová jubilejní 10. řada soutěžní show Česko Slovensko má talent.
  6. Od pátku 2. září nepropásněte ve 20:15 na Primě zábavnou novinku Můj muž to dokáže.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.