Magie Pálavy očarovala Denisu Nesvačilovou: Lépe se tu učí texty, víno neopíjí

Herečka Denisa Nesvačilová prožila s kolegy nevšedně příjemné pracovní léto. Pověstná atmosféra Pálavy, kde celé tři měsíce natáčeli nový seriál, který uvidíte od 29. srpna každé pondělí ve 20:15 na Primě, jí učarovala natolik, že v přestávkách ani nespěchala domů do Prahy. Co o magickém kraji řekla?

Představitelé hlavních hrdinů očekávané seriálové novinky z prostředí moravských vinohradů a života lidí kolem nich se koncem července museli rozloučit. Po třech měsících intenzivního natáčení totiž padla poslední klapka nového seriálu televize Prima příznačně pojmenovaného Pálava – život zalitý sluncem. Tohle léto tím pro herce Michala Isteníka, Patrika Děrgela, Pavlu Dostálovou, Jiřího Panznera a Denisu Nesvačilovou definitivně skončilo.

V seriálu, kterému v programu na Primě připadnou pondělní večery, partu kamarádů z vysoké školy na Pálavu zavála tradice. Ta určuje, že se tu sejdou každých pet let, aby zavzpomínali na staré časy. Jenže náhoda a slib je přimějí protáhnout svůj pobyt v malebném koutě Moravy na neurčito.

Denisa Nesvačilová je vášnivá turistka

Pro herce natáčení v lokacích vzdálených zhruba 250 kilometrů od jejich současného domova znamenalo na tři měsíce přesídlit do vinařského kraje. Nikdo si však nestěžoval, jak například uvádí herečka Denisa Nesvačilová, představitelka jedné z hlavních hrdinek, sportovkyně Áji: „Když byl čas, ráda jsem tu zůstávala a nevracela se zpět do Prahy. Na vinicích se lépe učí texty, snadněji vám lezou do hlavy. Lépe se tu člověk také odreaguje, lidé jsou tu vstřícní. Taky si tu pocucnete víno, které mi přijde, že neopíjí. Je to tu jiné,“ pochvalovala si práci v oblasti, jíž je odpradávna přisuzováno vyzařování magické energie.

„Jsem vášnivá turistka, takže jsem si ve chvílích volna vyčlenila čas na památky, kostelíčky, hřbitovy, zámečky…“ doplnila ještě po skončení natáčení herečka a přiblížila, jak vlastně vypadalo.

„Jak se na natáčení říká, že na place vládne vždy skvělá parta, tady to tak opravdu bylo. Byli jsme tu jako na táboře – se vším všudy. Strávili jsme tu několik měsíců. Hlavní vedoucí byla Jana Gospičová, naše výkonná producentka, a oddílový vedoucí byl jeden měsíc režisér Petr Kolečko, předtím Jaroslav Fuit a naposledy to byl Petr Nikolaev. Samozřejmě nesmím zapomenout na praktikanta, kterým byl z nás herců určitě a jedině Patrik Děrgel. My ostatní jsme byli účastníci tábora a nesmírně jsme si to užili,“ popsala atmosféru na place Denisa Nesvačilová s vírou, že bude vidět i na televizní obrazovce.

Filmaři navštívili lokace na Břeclavsku, v okolí Sedlce a Valtic, v Novém Přerově, Mikulově, v Lednici, kolem lednických rybníků nebo na Mušlově u Farmy Pálava.

Mezi dalšími slavnými českými herci se diváci mohou v seriálu těšit také na Bolka Polívku, Pavla Zedníčka, Jaromíra Dulavu, Tomáše Matonohu, Miroslava Táborského, Janu Krausovou, Janu Paulovou, Roberta Jaškówa či Jana Brožka. Seriál Pálava sledujte od 29. srpna každé pondělí ve 20:15 na Primě.

Úvodní píseň k seriálu Pálava – život zalitý sluncem složil Marek Ztracený.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.