Celebrity

8. května 2022 06:30

David Laštovka

Patrik Děrgel: Svatba, druhé dítě a návrat k hokeji. Jak mu to klape s herečkou?

Smečka - upoutávka

Jako kluk hrál závodně hokej a toužil po tom stát se jednou špičkovým sportovcem. Přednost nakonec dostala herecká konzervatoř, nicméně svůj dávný sen si nyní aspoň trochu splnil díky natáčení nového českého filmu Smečka, který se okolo hokeje točí. Patrik Děrgel zažívá spokojené životní období. Oženil se a narodil se mu druhý potomek.

Bývaly doby, kdy byl hokej pro Patrika Děrgela vším. Stal se brankářem a během základní školy chytal závodně v hokejovém týmu. „Chtěl jsem to někam dotáhnout, ale nakonec jsem zjistil, že na to nemám a že ze mě špičkový hokejista fakt nebude,“ svěřil se herec pro web Prima Ženy. Brankářská výstroj tak putovala do sklepa a on zamířil na konzervatoř. „A udělal jsem dobře. Žiju teď spokojený život,“ dodal Patrik.

Díky filmu Smečka, který pojednává o mladých hráčích hokeje, šikaně nebo nezdravé ambici jejich rodičů, vzpomínky na jeho hokejové dětství znovu ožily. „Něco podobného jsem naštěstí nezažil, máma s tátou byli v tomto směru rozumní, ale to prostředí znám a vím, jak ambiciózní dokážou někteří rodiče být. Někdy mi připadá, že to berou spíš jako investici. Chtějí mít z kluka milionáře v NHL. Ale kde je potom ten kluk? Ptá se ho někdo, jestli chce takhle trávit dětství? Nebo jestli ho na sportu baví samotná hra? Já měl to štěstí, že jsem mohl hrát pro radost,“ prozradil Děrgel v rozhovoru pro Novinky.cz.

Ve filmu Smečka, kde ztvárnil postavu asistenta trenéra, si mimo jiné zahrála i brankářská legenda Dominik Hašek. Napínavý příběh můžete sledovat v neděli 8. května ve 20:15 na FTV Prima.

Děrgelovi jsou typem rodičů, co s dětmi dělají všechno

V rodinném životě zažívá Patrik Děrgel velmi spokojené období. Jeho osudovou ženou se stala herečka Markéta Frösslová. Když mu bylo sedmadvacet let, narodil se jim syn Vavřinec. Loni v červenci pak dcera Mira. V roce 2019 před narozením druhého potomka stvrdili svůj partnerský vztah svatbou. „Vždycky jsem chtěl nejdřív svatbu a potom dítě. Nakonec to vyplynulo jinak. Kolega ze Švanďáku (Švandovo divadlo, pozn. red) Tomáš Pavelka mi řekl, že druhé dítě bez svatby, to už by byla ostuda,“ uvedl Patrik, který si otcovství maximálně užívá. „Vždycky jsem chtěl mít děti brzy. Věděl jsem, že jakmile budu mít pocit, že jsem našel tu pravou, půjdu do toho. Toužím po velké rodině. Jsem rád, že mě můj syn zažije ještě v síle. Až mu bude sedmnáct, vezmu ho na lyže a on na mě nebude čekat. Jsme typ rodičů, co dělají s dítětem všechno. Účastní se našich životů, všech našich aktivit, nijak ho před tím nechráníme,“ prohlásil herec.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.