Celebrity

19. července 2022 15:35

Vanesa Havlíková

Tomáš Matonoha o první pracovní zkušenosti: Dlouhou dobu jsem trávil na patologii

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (27) - upoutávka

Herec Tomáš Matonoha (51) se během letního rozhovoru s Honzou Dědkem rozpovídal o své první pracovní zkušenosti na patologii a prozradil, koho by chtěl za budoucího prezidenta nebo že sametová revoluce pro něj byla spásou.

Moderátor Tomáš Matonoha se mimo herectví a moderování věnuje i hudbě. Hra na kytaru patří mezi jeho velkou zálibu. S manželkou Lucií Benešovou (47), známou například ze seriálu Slunečná, společně vychovávají čtyři děti.

Práce na patologii a revoluce jako záchrana

Tomáš Matonoha, kterého můžete aktuálně vídat na obrazovkách v oblíbeném seriálu Vinaři, vylíčil během rozhovoru s Honzou Dědkem svoji první pracovní zkušenost, kterou si odbyl na patologii. „Moje první profese v životě byla pitevní laborant. Byl jsem tři měsíce na patologii, ale v životě jsem neviděl mrtvolu. Dřív všechno trvalo dlouho, se vším bylo obrovské zpoždění. Na tom pracovišti už mi vznikl pracovní úvazek, ale ještě nebylo v provozu. Primář říkal, že se uvidí, ale když se to nebude dlouho otvírat, šoupnou mě jinam. Tak jsem byl tři měsíce na patologii, kde jsem pomalu nic nedělal,“ překvapil sympatický herec vyprávěním o svých raných pracovních zkušenostech.

Pro komika nebylo jeho první zaměstnání vůbec jednoduché. „Bylo strašné chodit do práce, navíc na patologii, a nic nedělat. Zachránila mě až sametová revoluce. Díky tomu, že jsme tam nikdo nic nedělali, se tam založila buňka Občanského fóra a já jsem dělal spojku. A pak mě po třech měsících, kdy si všimli, že opravdu nedělám nic, šoupli na operační sál. Tam jsem jako sanitář vozil už živé pacienty,“ prozradil Tomáš Matonoha, kterého budete vídat v chystaném seriálu Pálava.

Prezident s vadou řeči

Tomáš Matonoha se ve svém životě věnuje mnoha aktivitám. Jednou z nich je láska k imitování. V Pohádkových 7 pádech Honzy Dědka tentokrát na zámku Hluboká prozradil, že má na budoucího prezidenta poněkud specifická měřítka.

„Třeba bude prezidentem někdo, o kom nevíme, že se hlásí. Kdyby měl ale řečovou vadu, pro nás amatérské imitátory by to bylo ideální. Pro mě by bylo ideální, kdyby byl dalším prezidentem Karel Schwarzenberg,“ uvedl Matonoha. Celý rozhovor sledujte dnes v Pohádkových 7 pádech Honzy Dědka ve 20:15 na Primě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.