Celebrity

22. března 2024 15:25

David Laštovka

Hvězdnou kariéru sestry Dagmar Havlové utnula nemoc. Odoperovali jí nesprávnou ledvinu

Herečka a bývalá první dáma Dagmar Havlová, jež slaví 71. narozeniny, má o pět let starší sestru Evu. Ta bývala brněnskou muzikálovou hvězdou a měla našlápnuto k velké kariéře, kterou však nemilosrdně utnuly zdravotní problémy. Jaký spolu mají vztah?

Eva Veškrnová se na prknech, která znamenají svět, poprvé objevila už ve čtyřech letech. Původně však chtěla být doktorkou, neboť v lékařském prostředí odmalička trávila mnoho času. Prodělala snad všechny dětské choroby. V pěti letech onemocněla zánětem srdečního svalu, o dva roky později jí museli odebrat jednu ledvinu. V dospělosti, když čelila dalším vážným zdravotním potížím, se ukázalo, že jí lékaři v nemocnici omylem odoperovali tu nesprávnou.

Kariéru musela ukončit ve čtyřiceti

I přes svůj handicap se Eva Veškrnová stala hvězdou Národního divadla v Brně, kde vytvořila více než sovku rolí. Zářila ve světových muzikálech a byla všestranně nadanou umělkyní s kouzlem osobnosti a velkým temperamentem. V televizi se objevovala v různých pěveckých a hereckých vystoupeních.

Čtěte také: Na hradní období vzpomínám nerada, říká Havlová. Popsala jeden z nejhorších okamžiků

Když jí bylo 40 let, byla ze zdravotních důvodů nucena z divadla, kde působila 23 sezon, odejít, a ukončit tak uměleckou kariéru. Další kapitolu napsal život sám. Stala se nadšenou propagátorkou zdravého životního stylu a pomáhala lidem najít tu správnou cestu.

Dagmar Havlová nabídla pomoc současné první dámě

Také Dagmar Havlové připravil osud zásadní životní změnu. Poté, co se zamilovala do Václava Havla, přerušila svoji hereckou kariéru a stala se první dámou. Život se ji obrátil vzhůru nohama. I proto po nástupu Petra Pavla do prezidentské funkce, nabídla podporu jeho ženě Evě.

Čtěte také: Móda z premiéry filmu o Havlovi: Nepřehlédnutelná Bartošková i elegantní Havlová

„Ona už je trochu zvyklá, že její manžel měl vysokou funkci, mně se ale život změnil naruby. Byla jsem uznávanou herečkou a v tom největším rozkvětu jsem zanechala svého povolání. Nikde nebylo možné se dočíst, co má první dáma vykonávat a jak se má chovat. Odkoukávala jsem a za pochodu se učila. Nebyl ani žádný stylista, šaty jsem si navrhovala sama a švadlena mi je ušila,“ prozradila Dagmar Havlová v pořadu Showtime s tím, že pokud Eva Pavlová bude potřebovat s něčím pomoci, může se na ni kdykoliv obrátit.

Podívejte se, jak Dagmar Havlová v zábavné show bojovala za jméno Václava Havla:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.