Celebrity

18. prosince 2022 08:40

Eliška Reiglová

I Wanna Dance with Somebody: Vychází životopisné drama o zpěvačce Whitney Houston

Snímek Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody je oslavou jedinečné a nezapomenutelné Whitney Houston. Americká popová zpěvačka měla zářnou kariéru, ale v soukromém životě zažila mnoho utrpení. V pouhých 48 letech zemřela nešťastnou náhodou utonutím ve vaně, podíl na její smrti ale měla i srdeční choroba a užívání kokainu. Film tak mapuje její inspirativní, ale i emotivní cestu životem v hlavní roli s Naomi Ackie.

Do českých kin vstupuje očekávaná filmová novinka Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody, který je působivou a triumfální oslavou nedostižné Whitney Houston. Film, jehož režisérkou je Kasi Lemmons, scénář napsal na Oscara nominovaný Anthony McCarten, produkuje ho legendární hudební manažer Clive Davis a v hlavní roli se představuje držitelka ceny BAFTA Naomi Ackie, je zcela upřímným portrétem komplikované a všestranné ženy s ojedinělými pěveckými schopnostmi.

Diváci se v něm mají šanci vydat na inspirativní, dojemnou a velice emocionální pouť nevšedním životem a kariérou Whitney Houston, od jejích pěveckých začátků v kostelním sboru v New Jersey až po vrchol její kariéry na pozici jedné z nejúspěšnějších a nejoceňovanějších umělkyň všech dob, a vychutnat si ohromující vystoupení a soundtrack složený nejoblíbenějších hitů této ikonické zpěvačky v podání, v jakém je dosud neměli šanci slyšet.

Slovo Naomi Ackie

Do role jedinečné Whitney Houston byla ve filmu, který má v českých kinech premiéru 22. prosince, obsazena britská herečka Naomi Ackie, držitelka ceny Britské akademie pro nejlepší herečku ve vedlejší roli. Pro ni je zesnulá zpěvačka ikonou, do role tak dala skutečně vše.

„Nejsložitější na tom, jak zahrát Whitney Houston, je hrát Whitney Houston. Chtěli jsme vzdát hold Whitney za to, jaká byla. Zpěvačka, producentka, herečka, módní ikona a člověk. Ten film je milostný dopis Whitney,“ prozradila Naomi Ackie.

Co uvidíte na Primě:

Součástí filmu jsou nejen velkolepá vystoupení jedné z největších popových ikon, ale i momenty ze soukromí, do kterých dosud jen tak někdo nenahlédl. Naomi Ackie proto doufá, že na diváky udělá příběh dojem.

„Její schopnost podmanit si jakoukoli píseň a fascinovat jimi posluchače po celém světě byla naprosto jedinečná. Všichni, co jsme na filmu pracovali, pevně doufáme, že z filmu odejdete s novým chápáním toho, jak jedinečná Whitney byla,“ dodala.

O filmu

Snímek Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody má v českých kinech premiéru 22. prosince a není vhodný pro děti do 12 let. Kromě hlavní hvězdy v něm zazáří i herci jako Stanley Tucci, Tamara Tunie, Clarke Peters, Ashton Sanders, Nafessa Williams a další. Životopisné drama vychází 10 let po smrti popové hvězdy, která si podmanila svět, ze kterého následně odešla příliš brzy.

Sdílejte článek
Štítky film kino kariéra herec slavnost Ceny Oscar Britská akademie filmového a televizního umění Whitney Houstonová Naomi Ackie Kasi Lemmons Anthony McCarten Clive Davis

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.