Celebrity

10. prosince 2022 13:50

Eliška Reiglová

Zemřela hvězda filmu Kladivo na čarodějnice. Soňa Valentová odešla ve spánku

Ve věku 76 let zemřela jedna z nejvýznamnějších osobností slovenského filmu Soňa Valentová. Hvězda filmů Kladivo na čarodějnice či Requiem pro panenku strávila poslední léta svého života v domově pro seniory, naposledy vydechla ve spánku.

O úmrtí slovenské herečky Soni Valentové informoval deník Cas.sk. Dle jeho informací měla zemřít ve spánku v sobotu kolem šesté hodiny ranní, a to po vleklých zdravotních problémech. „Děkuji Ti za Tvé přátelství a Tvým pozůstalým vyslovuji hlubokou soustrast. Budeš mně i mnohým chybět,“ napsal zaskočený a smutný spisovatel Daniel Hevier.

Zdravotní problémy

V roce 2016 Soňa Valentová prodělala cévní mozkovou příhodu. Z té se nikdy nedokázala zcela zotavit a proto byla v posledních letech svého života odkázána na pomoc druhých, konkrétně především personálu domova pro seniory.

Kariéra

Za svou kariéru stihla herečka ztvárnit desítky filmových, televizních i divadelních rolí. Přestože byla především slovenskou hvězdou, českým divákům mohla být dobře známá například z filmů Kladivo na čarodějnice, Requiem pro panenku, Zapomenuté světlo či Kam pánové, kam jdete.

Soňa Valentová byla dlouholetou členkou Slovenského národního divadla. K jejímu skonu se proto vyjádřila i Svetlana Waradzinová, vedoucí oddělení kultury v Bratislavském kraji. „Odchází dětství mé generace. Odešla skvělá herečka. RIP Soňa Valentová,“ napsala na Facebooku.

Sdílejte článek
Štítky domov pro seniory Kladivo na čarodějnice Slovenské národní divadlo Zapomenuté světlo Soňa Valentová Requiem pro panenku

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.