Irena skončí během večera v slzách. Kvůli rozbitému sporáku nemá co dát na stůl

Prostřeno! XXVI (25) - Nejde o život

Páteční klání amatérských kuchařů zakončí svým vařením snaživá hostitelka Irena. Ta už v soutěži jednou byla a natolik si to užila, že se musela přihlásit podruhé. Nebude jí ale přát štěstí a málem nebude mít co dát na stůl. Budou hosté o hladu?

Rozvedená maminka pěti dětí pohostí své soupeře z Olomouckého kraje jako poslední. Snídaňová servírka Irena bydlí v bytě, ráda běhá, má přítele, se kterým je zasnoubená. V pořadu účinkovala už v roce 2018, natáčení ji hodně bavilo, poznala nové lidi, štáb a vše bylo moc fajn. A tak to chtěla zažít ještě jednou. Možná ale neměla pokoušet štěstí. Tentokrát ji totiž zradí její vlastní kuchyně. Rozbitý sporák rozrušené hostitelce na klidu nepřidá a ona se při přípitku rozbrečí. Její menu bude obsahovat tvarůžkovou pomazánku s domácím pečivem, cuketovou polévku s opečenými krutony, hovězí po burgundsku se šťouchanými bramborami a mrkvový dort.

Při rozbalení ruličky s menu nebudou všechny soutěžící spokojené. Pomazánka z tvarůžků někomu bude připadat jako předkrm nevhodná, cuketová polévka obyčejná, hovězí na víně bude Renata porovnávat se svým hlavním chodem a mrkvový dort prý nemá ráda. Dívejte se v pátek vpodvečer, jestli se jí taková taktika vyplatí.

Nic netušící Irena se s elánem pustí do vaření. První zádrhel nastane, když jí ne a ne vzejít kvásek na domácí pečivo. Bude ho dělat celkem třikrát podle různých receptů, ale ani jednou se nepovede. Pečivo k předkrmu tedy nebude domácí, ale kupované. V půlce příprav na večer se stane něco nečekaného. Začne stávkovat sporák, hlásí chybu a nefunguje. Irena ho zřejmě přetížila a neví si s ním rady. „Já vůbec nevím, co budu teď dělat. Doufám, že mi to půjde. Zatím teda udělám krém, ale vůbec se mi to nelíbí,“ zoufá si Irena.

Podívejte se na kritický moment, kdy Irenu zradí technika:

Hosté musí uklidňovat rozrušenou hostitelku

Ani později se však varná deska neumoudří a Ireně se nepodaří plotny zapnout. Nedá se nic dělat, bude muset s pravdou ven. Hosté jsou totiž tady a doposud není navařeno. „Zatížila jsem sporák, tudíž nemám dovařeno. Maso zatím není hotové, je to hovězí. Úplně se mi udělalo zle,“ začne svou úvodní řeč k hostům Irena. Pak ji přemůžou emoce a rozbrečí se. Ostatní ji začnou uklidňovat, Zuzana ji ujistí, že opravdu nejde o život a nic se neděje. Renata bude také trpělivost sama. Prý jí nevadí, že se bude čekat. Irena pošle hosty šmejdit a vzápětí zjistí, že sporák začal konečně reagovat. Večeře je zachráněna. Při šmejdění ostatní zjistí, že má hostitelka pět dětí a chválí hezky vybavené dětské pokojíčky.

Za tvarůžkový předkrm a úkol týdne s avokádem a krevetami sklidí hostitelka pochvalu. Cuketová polévka vyvolá v Lence vzpomínky na to, jak podobnou polévku vařila dětem a tvrdila jim, že je to hrášková. Jako zábavu si hostitelka pozve přítele svojí dcery, který předvede hudební vystoupení s kytarou. Renatu, která prý zpívá jen v sebeobraně, zábava nenadchne. Naštěstí už je hotový hlavní chod a může se podávat původně francouzský pokrm hovězí po burgundsku. Většina hostů netuší, odkud jídlo pochází a ponětí nemá ani sama hostitelka. Vadí, že nepoužije pravé burgundské víno, ale rozlévané červené neznámého původu? A jak se soutěžící popasují s tím, že do mrkvového dortu dá hostitelka jahody?

Sdílejte článek
Štítky nehoda víno stůl trapas dort Prostřeno! recepty polévka pomazánka pečivo sporák hlavní chod brambor Předkrm bydlení FTV Prima vaření Olomoucký kraj rozbitý sporák

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.