Isabela spí v posteli se zadaným kamarádem. Soutěžící nevěří, že spolu nic nemají

Kamarádi – Prostřeno! S29 (38)

Ve středu se v soutěži amatérských kuchařů z jižní Moravy postaví k plotně studentka Isabela. Ta překvapí bydlením i úkolem týdne. Jak chutnají churros pro chudé z toustového chleba? Jana zneklidní kvůli hlavnímu chodu.

Středečního vaření se chopí jednadvacetiletá Isabela. Bydlí v bytě v centru Brna, odkud má všude blízko a je spokojená. Studuje logopedii, chodí na brigády a do Prostřeno! ji přihlásil kamarád. Myslí si totiž, že má Isabela šanci na výhru. Soutěžící se mohou těšit na játrovou paštiku s domácím chlebíkem, zuppa di pomodoro, hovězí líčka na červeném víně s pyré a čokoládové brownies s pistáciovým krémem. Ne všechna jídla budou soutěžící znát. Eliška paštiky nejí a nevyzná se ani v jejich přípravě. Jak bude hodnotit?

Tomáš netuší, co je zuppa di pomodoro, neboli rajčatová italská polévka. Čeká dýňový krém. Isabela působí jako zkušená kuchařka, pustí se i do výroby domácího chleba. Přesto se zraní o plechovku a nedokáže zprovoznit mixér. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na Primě, Jana při čtení menu znervózní.

Čtěte více: Připravujeme Prostřeno! s komiky, kteří uvaří vtipnou rychlovku

Sama totiž v pátek uvaří hovězí na víně a dle jejích slov jí chce Isabela vypálit rybník. Při přípitku dostanou soutěžící úkol týdne. Ten ovšem smaženou španělskou pochoutku jen připomíná. Isabela se rozhodla servírovat toustový chleba se skořicí.

Jak udělat napodobeninu španělských churros?

Tomáš má k rajčatům komplikovaný vztah

Paštika s domácím pečivem potěší hlavně Janu, která nemusí výrazné chutě. Pepa ji čekal z vepřového, Eliška nejí vnitřnosti, přesto jí zachutná. Při čekání na polévku Tomáš pobaví ostatní vysvětlením, jak to má s rajčaty. Drcená mu nevadí, syrová v původním stavu nejí. Dá si vůbec polévku? Isabela se svěří soupeřům, že na manželské posteli ve svém pokoji spí s kamarádem. Oba jsou zadaní a nic spolu nemají. Soutěžící to ale překvapí a budou to probírat i při šmejdění. „Mně by bylo blbý spát s kámoškou,“ myslí si Tomáš. Všichni mají na paměti rčení "kamarád, taky rád".

„Já mít kamaráda v posteli, tak to musí být kamarád, který má někde kamaráda,“ říká Jana. Nejvíc situaci komentuje Eliška. Zaráží ji, že přítel bydlí jinde a Isabela sdílí postel s kamarádem. Kdyby byla ve stejné situaci, bylo by jí líto, že nemá vedle sebe partnera. „Možná bych měla špatné svědomí,“ přiznává Eliška, která si myslí, že ji kamarád utěšuje, když se pohádá s partnerem. Po hlavním chodu bude následovat zábava. Kamarádky hostitelky naučí soutěžící pár slov ve znakovém jazyce. Ve středu uvidíte, kolik nakonec dostane Isabela bodů. Začne se taktizovat?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.