Celebrity

16. října 2024 12:52

Šarlota Chmelařová

Ivan Vodochodský trpěl úzkostí. Měl jsem stavy, kdy jsem umíral třikrát denně, říká

Ivan Vodochodský v Show Jana Krause

Ivan Vodochodský promluvil o práci, mnoha talentech a také psychickém zdraví. V minulosti se totiž potýkal s úzkostnými stavy. Jak se to u něj tehdy projevovalo?

Ivan Vodochodský je herec, moderátor, kuchař, kreativní producent, zkrátka muž mnoha profesí. Právě jako kreativní producent je podepsaný pod mnoha divácky oblíbenými projekty televize Prima. „Například Ohnivý kuře – tím jsem začal, Modrý kód, Slunečná, seriál ZOO, který teď končí… ale já vám něco prozradím: úspěšný seriál nikdy nemůže skončit, takže třeba neskončí. A teď máme pro vás, pro fajnšmekry, pro naše diváky novinku – 22. října jde do éteru nový seriál Kamarádi. A ten je tak krásný!“ vyjmenoval nadšeně Ivan, jehož velice talentovaný syn, herec Vojtěch Vodochodský, byl nedávno také hostem v pořadu Show Jana Krause.

„Na to h*vno, co umím, se mi daří výborně,“ odvětil Ivan v reakci na moderátorovu poznámku, že jak se zdá, daří se mu všechno, na co sáhne. „Všechno se mi takhle děje náhodou,“ poznamenal Vodochodský. „Jako to moderování. To bylo tehdy náhodou, že mi volal Karel Holas z Čechomoru, tehdy byl ještě neznámý, jestli nechci vyrušovat v televizi. Já jsem řekl, že klidně, že vyrušuju v hospodách, tak můžu vyrušovat i v televizi. Tak jsem přišel na nějaký konkurz, že budu dělat toho rušiče, ten jsem vyhrál, a byl z toho moderátor,“ vyprávěl umělec v premiérovém dílu pořadu Show Jana Krause, který můžete sledovat ve středu od 21.40 na Primě. „To samé bylo s muzikálem. Jednou mi volá Richard Tesařík z nějakého flámu a říká, hele, budeme obnovovat Krysaře, nechceš si zahrát s Mojdou Maděričem, oni si vás stejně furt pletou, oba dva jste tlustí, nehezcí? A já říkám, muzikál? To jsem ještě nezkoušel, tak proč ne? A zkusil jsem to, a ono to šlo!“

Psychické problémy

Ovšem ne vždy bylo vše zalité sluncem, také Ivan si v polovině devadesátých let prošel těžkým obdobím, kdy trpěl nevysvětlitelnými úzkostnými stavy. „Měl jsem stavy, kdy jsem umíral třikrát denně, všechno to bylo psychické a doktoři nevěděli, co to je. Tehdy se ještě takovéhle věci neléčily,“ vzpomínal Ivan. „Já jsem to měl z auta, z kolon, z práce a tak. Po letech mi to vysvětlovali, že když vypneš tu práci, tak si mozek řekne, sakra, nemám co dělat, tak vytáhne šuplík s těma s*ágorama, a hodí to na tebe. Dneska jsou na ty úzkostné stavy a panické ataky celá doktorská oddělení, ale před pětadvaceti roky to nikdo neznal. Vůbec. Na mě koukali jako na hypochondra,“ prohlásil umělec.

Čtěte také: Tady podobu nehledejte. Vojtěch Vodochodský prozradil, že s otcem podstoupí test DNA

Toto období už je naštěstí za ním a nyní se mu opět dobře žije. Se svojí manželkou oslavil letos pětatřicáté výročí a aktivně odpočívá při vaření a pečení. Aktuálně je prý zcela pohlcený experimenty s pečením chleba. „Já většinou pátky vařím. Vodochodská jde někam chlastat a já vařím,“ poznamenal Ivan. „Takže já si v pátek vařím, rozdělím to do skleniček a pak to rozdávám,“ uvedl zapálený kuchař. Vařit pro druhé ho zkrátka neskutečně baví, zato pro sebe si prý ani nenamaže chleba. „Vařím a už vidím, komu to dám,“ uzavřel.

Hostem v Show Jana Krause byl také Vojtěch Vodochodský:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 10. 2024

Dnešní den je vhodný pro meditaci. Pravděpodobně jste se snažili odvést pozornost od nevyřešených problémů nakupováním nebo jídlem. Zkuste si dnes udělat čas a zamyslet se nad tím, co vás skutečně trápí. Prospělo by vám vyjít ven a spojit se s přírodou. Zkuste si udělat dlouhou procházku v parku. Je mnohem pravděpodobnější, že tam najdete perspektivu spíš než v nákupním centru.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.