Celebrity

26. června 2023 16:30

David Laštovka

Ivan Vodochodský čelil dluhům i exekutorům. Z jeho syna je herecká hvězda

Ivan Vodochodský v 7 pádech Honzy Dědka

Věčně usměvavý kuchař, herec a moderátor Ivan Vodochodský, který slaví 60. narozeniny, zažil období, na které příliš rád nevzpomíná. Spadl až na pomyslné dno, nadělal si dluhy a pronásledovali ho exekutoři. Z trablů se ale nakonec dokázal dostat a dnes je opět spokojený.

Než se stal Ivan Vodochodský televizní hvězdou, živil se všelijak. „Byl jsem lecčím. Uklízečem, majitelem nafukovacího skákadla, dovozcem textilu, prodejcem kancelářského nábytku, koberců, dovozcem zábavné pyrotechniky, ohňostrojařem, promotérem, dovozcem plexiskla – a všude jsem úspěšně zkrachoval,“ popsal v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Čtěte také: Karel Roden se živil potiskem triček, nyní pěstuje borůvky. Jak vychází s bratrem?

V 90. letech i kvůli své důvěřivosti a zradě obchodních partnerů přišel téměř o všechno. Osm let poté čelil exekucím. „Každý měsíc u nás v osm ráno zaklepala exekutorka a dva policajti. Odevzdal jsem, co jsem měl, nechal jsem si jen snubní prstýnek. Co oblepili, to jsem si za měsíc koupil zpátky. Takhle to šlo osm let, než jsem zaplatil za kamarády, kteří mě tehdy vypekli,“ přiblížil Vodochodský.

S manželkou se brali na zkoušku

Vše nakonec mělo šťastný konec. Z finanční pasti se dokázal dostat, a to i díky honorářům z televize, a dokonce i fanouškům. „V roce 1997 jsem začal dělat na Primě. Byl jsem třeba na autogramiádě, přišel člověk, chtěl jsem mu dát podpis a on mi věnoval tisícovku,“ prozradil s hořkým úsměvem.

Na lásku měl v životě velké štěstí. S manželkou Dagmar se brali v pátek 13. října roku 1989 a žijí spolu ve spokojeném vztahu dodnes. Očekávání přitom zpočátku neměli veliké. „Brali jsme se na rok na zkoušku. My jsme spolu předtím pořádně nechodili, znali jsme se půl roku a najednou byla Dáša těhotná,“ svěřil se herec v rozhovoru pro Český rozhlas Region.

Mohlo by vás zajímat: Tajemní manželé slavných Češek. Jak vypadá muž Paulové, Štíbrové či Brodské?

Dnes by neměnil. „Ve vztahu je důležitá tolerance. A také jsem tedy rád, že moje paní není na norkové kožichy a podobné věci,“ vylíčil s úsměvem Vodochodský, kterého nyní můžeme vídat v seriálu ZOO.

V roce 1990 se jim narodila dcera Tereza, o čtyři roky později pak syn Vojtěch, který kráčí v uměleckých šlépějích. Na divadelních prknech se poprvé objevil už v pěti letech. Vystudoval jazykové gymnázium a následně herectví na pražské DAMU. Diváci televize Prima ho mohli sledovat například v seriálech Modrý kód, Kapitán Exner či Ohnivé kuře.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.