Celebrity

9. května 2023 16:20

David Laštovka

Marek Taclík měl problémy s dluhy i zákonem. Kvůli drogám málem skončil ve vězení

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (24) - Ideální relax podle Marka Taclíka

Herec Marek Taclík slaví 50. narozeniny a v dosavadním životě už si sáhl až na pomyslné dno. Nasekal obří dluhy, které splácí dodnes, a jeden čas byl dokonce i bezdomovcem.

Přestože Marek Taclík patří mezi velmi obsazované herce, na vysoké noze si rozhodně nežije. Ba právě naopak. Před lety se zamotal do dluhové pasti a vypadalo to s ním všelijak. Bylo proti němu vedeno několik exekučních řízení za téměř pět milionů korun a jeho majetek skončil v exekuční dražbě. Herec vyhlásil osobní bankrot a soud mu vyměřil splátkový kalendář.

Čtěte také: Václav Vydra se dostal do obřích dluhů. Když mu bylo nejhůř, přišel vzkaz ze záhrobí

Už téměř pět let v rámci insolvence musí měsíčně splácet 24 000 Kč. Své závazky ale neplní tak, jak by měl. Například v roce 2021 zaplatil o 70 000 Kč méně a insolvenční správce s ním tak musel řešit zaplacení dlužné částky.

V cele seděl třikrát, jednou v Německu

Není to jediný průšvih, do kterého se během života dostal. Má za sebou hodně divokou minulost. Byly doby, kdy balancoval na hraně zákona. „V cele předběžného zařízení jsem seděl třikrát, nikdy jsem ale nespáchal žádnou kriminální činnost, pouze výtržnosti,“ prozradil herec magazínu MF DNES.

Mohlo by vás zajímat: Herečka z Tankového praporu zažila domácí teror. Muž ji bil, skončil ve vězení

Na začátku 90. let dokonce začal brát drogy. Kvůli omamným látkám v roce 1993 skončil za mřížemi v Německu. „Vracel jsem se z výletu z Amsterdamu, to ještě byly na Rozvadově hraniční kontroly a já měl v batohu kus trávy. Žádný dealer jsem nebyl, měl jsem to pouze pro vlastní potřebu. Němci to ale vyhmátli a dostal jsem podmínku na tři roky,“ popsal Taclík, který přitom v 18 letech coby maturant uvažoval o tom, že by pracoval u policie – stejně jako jeho otec. Ten se živil jako policejní fotograf. „Než jsem mohl začít o práci u policie vůbec přemýšlet, rychle u mě nastala fáze alkohol, drogy, rokenrol,“ přiznal herec.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.