Celebrity

22. dubna 2023 05:30

David Laštovka

Martina Adamcová z Tankového praporu zažila domácí teror. Muž ji bil, skončil ve vězení

UP-Spot Prima+ České filmy

Martina Adamcová nejvíce zazářila v roli četařky Babinčákové ve filmu režiséra Víta Olmera (80) Tankový prapor, kde se předvedla v celé své kráse a ve velmi odvážných scénách. Pak se po ní slehla zem. Kam směřovaly další životní kroky herečky a moderátorky, která slaví 57. narozeniny?

Martina Adamcová přerušila svoji slibně rozjetou hereckou a moderátorskou kariéru v roce 1992, kdy odešla za svou láskou do Kanady. S manželem se jim narodil syn Frédéric, rodinná idylka ovšem netrvala dlouho. Kanadskému manželovi se přestalo dařit v podnikání, psychicky se zhroutil a začal brát drogy a hrát automaty.

Čtěte také: Problémové děti českých celebrit. Kdo jel v drogách, alkoholu nebo skončil ve vězení?

Postupem času u něj navíc propukla maniodepresivní psychóza. Manželství, které po devíti letech skončilo rozvodem, se pro Martinu stalo utrpením. Muž ji bezdůvodně bil a rodinu okrádal o peníze. „Byly tam takové hnusné věci. Třeba jsem se koupala, on přišel a šlápl na mě. Ulomil mi žebro. Nebála jsem se ho. Strašně jsem se styděla,“ popsala Adamcová v pořadu 13. komnata.

V Kanadě dohodila roli Vondráčkové

Když na policii oznámila, co jí manžel provádí, muži zákona jí zpočátku nevěřili. Případem se začali zabývat, až když jim ukázala podlitiny na těle. Nakonec své obvinění stáhla, čehož později litovala, neboť její muž následně týral i další ženy. Nakonec skončil ve vězení.

Mohlo by vás zajímat: Milan Šteindler si v minulosti prošel týráním. Nyní je díky nové partnerce zase šťastný

Martina se i přes rány osudu dokázala za oceánem prosadit. A to nejen jako herečka, ale také jako filmová producentka, režisérka a scenáristka. Jednu z hlavních rolí dohodila také Lucii Vondráčkové (43), která v Kanadě tehdy žila se svým dnes už bývalým manželem, hokejistou Tomášem Plekancem (40). Jednalo se o film The Perfect Kiss.

Co Tomáš Plekanec společně se svou nynější ženou Lucií Šafářovou plánuje po kariéře?

Na lechtivé scény vzpomíná ráda

Na svoji nejslavnější roli četařky Babinčákové v Tankovém praporu vzpomíná ráda. Režisér Vít Olmer ji obsadil díky jejím vnadám. „Pokud si přečtete tento vynikající humoristický román od Josefa Škvoreckého, zjistíte, že jedna z mála ženských postav, která se tam vyskytuje, má právě tento fyzický atribut proměněn v jakousi základní charakteristiku, bez které by se ta role nedala hrát. Takže ano. Je to tak,“ přiznala s úsměvem redakci webu Prima Ženy.

Čtěte také: Vít Olmer se kvůli společné milence rozhádal se Svěrákem. Má krásnou herečku

Při natáčení ji čekaly odvážné scény, které v té době v tuzemsku nebyly příliš obvyklé. „Nikdy jsem neměla problém používat své tělo jako rekvizitu, jsem herec. Také jako samostatně myslící žena vím, že mé tělo mi patří a mohu si s ním nakládat, jak chci. V Tankovém praporu jsem jej použila k pobavení diváků. Na svoji účast v této slavné komedii jsem velmi hrdá, protože jsem jí vstoupila do historie českého filmu. Myslím, že je obdivuhodné, že se mi to podařilo na tak malém prostoru. Čeští filmaři mi nedali větší roli, a já přesto o práci stojím i dnes. Český film zbožňuji,“ poznamenala Martina Adamcová.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.