Celebrity

19. června 2022 06:05

David Laštovka

Vít Olmer se kvůli společné milence rozhádal se Svěrákem. Má krásnou herečku

Režisér a herec Vít Olmer, který slaví osmdesáté narozeniny, má za sebou řadu úspěšných filmů. Jeden čas intenzivně spolupracoval také se Zdeňkem Svěrákem. Poté, co se stali soky v lásce a zamilovali se do stejné ženy, byl s jejich přátelstvím konec. Olmer nakonec našel životní štěstí po boku o dvacet let mladší půvabné herečky Simony Chytrové.

Přestože se Zdeněk Svěrák považuje za neherce, režisér Vít Olmer v něm viděl velký talent. V osmdesátých letech mu ve svých dvou filmech: Co je vám, doktore? a Jako jed svěřil hlavní role. Během natáčení posledně jmenované hořké komedie pojednávací o otci rodiny, který se v zaměstnání intimně sblíží s mladší spolupracovnicí se však stala nečekaná věc.

V té době už ženatý Zdeněk Svěrák se do o čtyřiadvacet let mladší slovenské herečky Ivony Krajčovičové, která ve snímku hrála jeho milenku, skutečně zamiloval. Byl do ní tak „zblázněný“, že se kvůli ní chtěl rozvést a odejít od rodiny. Jenže měl smůlu. Půvabná Slovenka dala přednost Olmerovi, který se do ní tehdy také zakoukal. Tím skončilo nejen jejich přátelství, ale i spolupráce.

Se Zdeňkem Svěrákem byli soky v lásce

Když se měli sejít o šest let později kvůli práci na filmu Obecná škola, Zdeněk Svěrák tvrdil, že ho Olmer nechal na holičkách a od režírování dal na poslední chvíle ruce pryč, protože se rozhodl pro zpracování románu Josefa Škvoreckého Tankový prapor. „Byl jsem z toho zoufalý, ale na Barrandově říkali - tvůj kluk (Jan Svěrák – pozn. red) přece právě dodělal FAMU, co kdyby to zkusil? Já říkal, že studoval dokument a hraný film vůbec neumí. Nakonec jsem do toho rizika šel a až když jsem viděl první natočené záběry na plátně, říkal jsem si, ježíš, vždyť on snad má opravdu talent! Ono je to lepší než moje vlastní vzpomínky,“ prohlásil Svěrák v rozhovoru na IDNES.cz.

Reakce Víta Olmera na sebe nenechala dlouho čekat. Přinesl vlastní verzi, díky čemuž odhalil velmi pikantní tajemství, které se na natáčení filmu Jako jed, odehrálo. „Tam se stala taková věc, která v tom hrála roli, a sice to, že jsme měli společnou lásku, slovenskou herečku Ivonu Krajčovičovou. Stali jsme se soky v lásce. Příznivá karta padla nakonec na mě a myslím si, že to těžce nesl, mužská ješitnost, no... Ivona mi dokonce říkala, že jí nabízel, že se rozvede, to byla obrovská láska,“ svěřil se režisér týdeníku Sedmička.

Životní láskou Víta Olmera se stala půvabná herečka Simona Chytrová, která v červenci oslaví 60. narozeniny. Seznámili se v roce 1987 v Moskvě, kde byl Vít na filmovém festivalu se snímkem Bony a klid a Simona na zájezdu s divadlem Semafor. Od té chvíle už zůstali spolu. Po čtyřech letech se vzali a narodil se jim syn Vít. Přestože je od sebe dělí dvacet let, jejich manželství patří mezi idylické.

Sdílejte článek
Štítky láska manželství režisér herec Obecná škola Jan Svěrák Zdeněk Svěrák milenky Vít Olmer Josef Škvorecký Ivona Krajčovičová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.