Celebrity

24. března 2022 14:25

Petra Kloidová

Vojta Kotek má ke starším respekt. Zdeněk Svěrák mu kdysi schválil jeho slavnou ex

7 pádů Honzy Dědka (9) - Vojta Kotek

Zatímco herec a moderátor Vojtěch Kotek řeší nepovedený vtip na televizní legendu Saskii Burešovou, v pořadu 7 pádů přiznal, jak obrovský respekt měl ze Zdeňka Svěráka a z celého působení v divadle Járy Cimrmana.

Vojtěch Kotek se se Zdeňkem Svěrákem potkal i filmově díky nejnovějšímu snímku Jana Svěráka Betlémské světlo, přitom po boku držitele Oscara takřka vyrůstal. Jeho otec Václav Kotek byl dlouhá léta součástí neherců ve slavném divadle. „Potom, co Láďa Smoljak odešel, přišel Zdeněk (Svěrák – pozn.) s nápadem, že by se herecký ansámbl mohl doplnit o syny svých členů, což byl Joska Čepelka, Miloňův syn, a já. Pro mě to bylo nejprve nepředstavitelné. S Cimrmany jsem vyrůstal, byl jsem odkojený tím humorem. Usínal jsem u jejich nahrávek celé dětství i pubertu. Ale ve chvíli, kdy jsem začal dělat herectví, nikdy by mě nenapadlo, že bych s nimi hrál. Ale když mi to Zdeněk nabídl, bylo to něco, co se odmítnout absolutně nedá,“ zavzpomínal Kotek.

Ačkoliv se jinak cítí na prknech, která znamenají svět, jako ryba ve vodě, před vystoupením v divadle Járy Cimrmana byl nervózní. „Měl jsem z toho obrovskou trému. Bál jsem se, jak to lidi přijmou. Ale uvědomil jsem si, že jsem tam doma, a trošku to ze mě spadlo. Jsem strašně vděčný, že jsem si mohl zahrát s tátou. Mysleli jsme, že by to mohlo trvat déle, ale i ta chvíle byla životní zážitek,“ vzpomínal na čas, který strávil s otcem na jednom jevišti.

Zdeněk Svěrák Vojtovi Kotkovi schválil přítelkyni

I když byl Vojta Kotek už známý díky filmu Rafťáci, setkání se Zdeňkem Svěrákem vždy prožíval. Svěrákovi dokonce jednou představoval i Terezu Rambu coby svoji přítelkyni. „S Terezou jsme spolu byli, když nám bylo osmnáct. Přivedl jsem ji do divadla na Cimrmany, protože je nikdy neviděla naživo. Pamatuju si, jak jsem ji lehce nervózní chtěl představit Zdeňkovi, který jí byl naprosto okouzlený. Já jsem trošku blekotal, ale Terezka si svojí bezprostředností získala jeho pozornost. Zdeněk tenkrát řekl, že mám dobrý vkus. Nečekal jsem, že ji Zdeněk obsadí do filmu dřív než mě,“ přiznal Kotek. Zdeněk Svěrák na narozeninovém natáčení pořadu také prozradil, jakému českému příjmení zkazil život.

Do svého posledního filmu Betlémské světlo je otec a syn Svěrákovi obsadili oba a mohli v něm zužitkovat zkušenosti z jejich soužití. „Terezka má selektivní paměť. Spoustu věcí z našeho vztahu si pamatuje úplně jinak než já. Párkrát jsme na to narazili, když jsme točili Betlémské světlo, kde probíhají nějaké hádky. Tereza říkala, že víme, jak to hrát. A já jí říkal: Co blázníš, vždyť jsme se v životě nepohádali. Podle ní jsme se hádali a podle ní vždycky v těch hádkách vyhrávala. Což jestli jsme se někdy hádali, vyhrával jsem určitě já,“ dodal se smíchem Vojta Kotek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.