Celebrity

5. března 2022 05:55

Petra Kloidová

Svěrák svlékl Terezu Rambu. Proč u maminky režiséra herečka málem neprošla?

Tereza Ramba o mateřství

Režisér Jan Svěrák momentálně uvádí na filmová plátna svůj nejnovější snímek Betlémské světlo, které má pro Česko dost nezvyklou formou propagace. Na Vinohradské třídě visí plakát s nahou Terezou Rambou. Herečka je známá tím, že se ve filmu nesvléká.

„Od rána mi volá bulvár a kamarádi, jestli jsem to schválila, že se přece nesvlíkám. A já na to: ‚Už jo!‘ Protože Janovi se neříká ne,“ vysvětlila herečka na svém Instagramu. Tereza Ramba si zahrála po boku Vojty Kotka lékárnici Vendulu. Scénář Betlémského světla má samozřejmě na svědomí otec Jana Svěráka Zdeněk. Odvážnou propagaci snímku Tereze schválil i její partner Matyáš Ramba a je na ni náležitě pyšný. Tereza Ramba nedávno porodila druhé dítě.

Betlémské světlo vzniklo během pandemie na chatě Smoljaka a Svěráka

Nový film vznikl tak trochu na popud Zdeňka Svěráka, který nedokázal vystát, že jeho syn si během lockdownu užívá klidu a pohody, když by mohlo zase něco krásného vzniknout.

„Dva roky jsem netočil. Tenhle film vznikl proto, že tatínek nemohl vydržet, že nic nedělám. Mně bylo blaze, krásně, ale on to nemohl vydržet. A protože obýváme chalupu, kterou měl původně s Láďou Smoljakem napůl, trávili jsme tam hodně času, chodil jsem tam bos, byl jsem tam úplně šťastnej, naučil jsem tam za tři měsíce ryby zobat mi chleba z ruky,“ prozradil okolnosti vzniku Jan Svěrák.

Tereza Ramba u maminky Jana Svěráka málem neprošla

S tatínkem Zdeňkem Svěrákem, který je opět autorem předlohy filmu, je zvyklý vše konzultovat. „Věděl jsem, že jestli si chci udržet svého scenáristu, jestli nechci rozčílit svého tatínka, musím s ním vše konzultovat. Pak si můžu udělat, co chci, ale všechno s ním musí být probráno,“ říká potutelně režisér. Během letité praxe ale zjistil, že konzultovat musí i s maminkou, která má na jeho umělecká díla také názor a je přirozenou součástí rodinné tvůrčí dílny.

„Pak jsem zjistil, že to musím rozšířit i na maminku. Když někoho chci obsadit, maminka to musí taky vědět. Třeba když jsem chtěl obsadit Terezu Voříškovou do role mojí babičky ve filmu Po strništi bos, maminka řekla: Tu policistku? Málem to neprošlo,“ odhalil Honzovi Dědkovi zákulisí vzniku svých filmů Jan Svěrák.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.