Vojtěch Vodochodský: Jsem člověk nerozhodný, často potřebuji názor zvenku, říká

Vojtěch Vodochodský promluvil o herectví a svém volném čase

Vojtěch Vodochodský (30) je synem známého moderátora a herce Ivana Vodochodského (61). Sám momentálně patří k nejobsazovanějším hercům a nabídky se mu jen hrnou. S talentovaným hercem jsme se potkali během tiskové konference k filmu Vlny, kde ztvárnil hlavní roli, a redakci Prima Ženy poskytl exkluzivní rozhovor.

Vojto, do kin míří snímek Vlny, kde ztvárňujete jednu z hlavních rolí. Jak byste ji popsal pár slovy?

Tak ve filmu hraju postavu Tomáše Havlíka. Je přibližně stejně starý jako já, je to jeden ze dvou bratrů sirotků, o kterého se jako jeho starší brácha starám. Je to kluk rozhodnej a pevnej.

Čtěte také: Tady podobu nehledejte. Vojtěch Vodochodský prozradil, že s otcem podstoupí test DNA

Ztotožňujete se nějak s touto postavou i v osobním životě?

Řekl bych, že v nějakých morálních hodnotách.

Co se týče těch vlastností, tak jakých si na sobě vážíte a naopak?

Tak to mi budete muset dát tak půl hodiny, abych se rozpomněl. Ty jo, popravdě nevím. Řekl bych, že nějaká přímost. To si myslím, že je nějaké pozitivum, a ty negativní, tak to je roztěkanost a impulzivita.

S tou postavou Tomáše je ve snímku často manipulováno. Řekl byste, že vy sám jste snadno zmanipulovatelný, nebo na názor ostatních jen tak nedáte?

No, manipulovat se sebou určitě nenechám a doufám, že ani do budoucna a že ani nebudu nikoho já manipulovat. Nicméně jsem člověk nerozhodný, takže potřebuji často názor zvenku, ale neříkal bych tomu manipulace.

Je nějaká herecká role, kterou byste si rád zahrál a nedostal jste doposud příležitost?

Konkrétní hereckou roli nemám. Chtěl bych točit film třeba s Tarantinem, ale vyloženě vysněnou roli nemám.

Čtěte také: Jiří Mádl přechází z puberťáka do rolí otce. Mají změny vliv na jeho osobní život?

Kdybyste dostal možnost natočit film, o čem by byl? Co byste chtěl předat světu?

Chtěl bych natočit nějakou vtipnou sofistikovanou komedii. Bylo by to něco veselého a byla by to taková psychologická lidská komedie, takové, co se tady dělají, ale přijde mi, že čím dál tím méně. Já mám rád filmy jako Samotáři, Pelíšky nebo třeba Jedna ruka netleská. Neříkám to jenom proto, že David Ondříček je můj kamarád a oblíbený režisér, ale říkám to proto, že fakt ty filmy mám rád a něco na tenhle styl by se mi líbilo natočit.

Když zrovna nenatáčíte, tak jak rád trávíte svůj volný čas? Jak odpočíváte?

Tak nedávno jsem dostal k narozeninám od kamarádů PlayStation, asi už mě v životě nechtějí vidět, protože budu jenom doma hrát. Volný čas poté trávím také samozřejmě s přítelkyní, zahrajeme si třeba ten PlayStation nebo jdeme někam na zmrzlinu. Hodně času mi poté zabírá také obchodování na burze.

Mluvíte o přítelkyni, podporuje vás vždy při vaší práci?

Ano, myslím si, že podporu mám od ní vždy. Zároveň mi ale řekne, když si myslí, že pro mě něco není dobré. Stejně jako to dělám já.

Nicméně je léto, tak plánujete ještě nějakou dovolenou?

Ne, dovolenkové období už skončilo. Teď začíná práce, zítra mám první natáčecí den seriálu, takže se v podstatě do konce ledna nezastavím.

Podívejte se, co prozradil o filmu Vlny, režisér Jiří Mádl:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.