Vojtěch Vodochodský chtěl být počítačovým monitorem, zazáří však v roli novináře

Dobré zprávy (23) – Budeš jenom maskot

Nadaný herec Vojtěch Vodochodský (29) si původně vůbec nepřál stát před kamerou a vžívat se do filmových či seriálových rolí. Jeho dětská duše prahla po zcela jiném zaměstnání. Jak přišel na to, že by se mohl stát počítačovým monitorem? A jak mu bude slušet role zkušeného novináře? Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Je synem známého moderátora a herce Ivana Vodochodského, k umění však v dětství nijak neinklinoval. Vojtěch Vodochodský se svěřil, že namísto hereckých ambic u něho převažovala touha stát se počítačovým monitorem. „Měl jsem počítače hrozně rád, táta hrál hry na počítači a já jsem se na něj díval. Myslel jsem si, že počítačový monitor je název profese. Myslel jsem si to jen v útlém věku, asi do patnácti,“ smál se u Honzy Dědka při vzpomínce na dětství.

Moderátora oblíbené talkshow, kterou můžete sledovat každé úterý večer na Primě, zaujala kromě netradičního vysněného povolání také do očí bijící příbuzenská rozdílnost. Vojtěch si s otcem Ivanem není vůbec podobný. „Testy DNA jsme samozřejmě zatím nedělali. Ale táta mi každé Vánoce vyhrožuje, že mi je dá pod stromeček a poletím z baráku. Což jsem už udělal. Plánuju mu ty testy někdy dát,“ přiznal mladý Vodochodský, podle něhož si jsou ale s tátou podobní povahově.

Umělecká profese si ho přece jen našla a nyní patří mezi nejtalentovanější herce své generace. V poslední době zaujal vedlejší rolí ve snímku BANGER, který byl oceněný Českým lvem. Kromě filmů si zahrál i v několika seriálech, jmenujme kupříkladu Ohnivý kuře, Slunečná nebo Modrý kód. Aktuálně ho budeme vídat každé pondělí na Primě jako žurnalistu Petra Bauera v Dobrých zprávách.

Čtěte také: Zrodil se nový herecký pár. Sára Rychlíková září po boku Vojtěcha Vodochodského

Vodochodský jako excelentní novinář Bauer

Čerstvě zaměstnaná redaktorka Bára přijde s nápadem, aby moderátorem nové občanskoprávní rubriky byl právě on coby světem protřelý novinář. Ondřej v podání Vladimíra Polívky s ní jednoznačně souhlasí, jeho vize byla totožná. „Chápeš, že nám to myslí úplně stejně?“ usmívá se na něho Natálie Halouzková, která kvůli roli nadané dívky z vesnice prošla razantní změnou vizáže. Jenže Bauer je opravdové eso v oboru a hodlá přejít ke konkurenční komerční televizi. „Budu dělat celé večerní zpravodajství. Stanu se jejich tváří, postaví na mně kampaň,“ vysvětlí Ondřejovi, proč odmítá jeho nabídku.

Nebyla by to ale Bára, aby jen tak něco vzdala. Svou urputnost už několikrát předvedla a i v tomto případě si půjde vytrvale za svým. Nyní jí však v přemlouvání Bauera významně pomůže kolega Šimon v podání Jana Fanty, jenž české divačky okouzlil. „Jako hlavní hvězda budeš jenom panák, maskot televize,“ upozorňuje ho na základě vlastní zkušenosti v dalším díle seriálu Dobré zprávy, na který se můžete těšit v pondělí večer na Primě. Jeho cílené, ale přesto upřímné rady a varování dopadnou na úrodnou půdu. Petr totiž svou práci opravdu miluje a nechce být pouhou loutkou. Nabídku slavné redakce tak nakonec přijme. „Bára na to šla rafinovaně, prvotřídní taktika,“ schválí ji zkušený novinář a Ondřej se nestačí divit.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 4. 2024

Pokud se dnes budete muset vypořádat se zklamáním, snažte se, aby vás to nezlomilo, Berani. Můžete obdržet dopis nebo telefonát, který vám přinese méně příznivé zprávy. Možná, že někdo, koho jste chtěli vidět, nebude moci přijít. Snažte se nenechat si tím zkazit náladu. Takové věci se stávají. Zaměstnejte se.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.