Celebrity

29. dubna 2024 08:49

David Laštovka

Ivana Zemanová se do Miloše Zemana zamilovala jako studentka. Získala si ho dopisem

Bývalá první dáma Ivana Zemanová, která slaví 59. narozeniny, si své soukromí pečlivě střeží. Jak se seznámila se svým o 21 let starším a osudovým mužem Milošem Zemanem, se kterým má dceru Kateřinu, a jak vycházela s jeho matkou?

Ivana Zemanová má česko-slovenský původ. Její otec Pavel Bednarčík byl politický vězeň. Na studiích na gymnáziu v Popradu byl zatčen a s několika dalšími studenty obviněn z velezrady. Soud mu v roce 1949 vyměřil tříletý trest odnětí svobody, který strávil prací v uranových dolech v Jáchymově. Po svém propuštění z vězení se seznámil s Anastázií Plánkovou, která pracovala jako úřednice na poště. V roce 1961 se jim narodil syn Petr a o čtyři roky později přišla na svět Ivana. Ta si tatínka ale příliš neužila. Zemřel, když jí byly pouhé tři roky.

Zeman ji zaujal v televizi, napsala mu dopis

Svého osudového muže Miloše Zemana Ivana poprvé zaznamenala v době studií na filozofické fakultě brněnské univerzity, kde se svou spolužačkou v roce 1989 na koleji v televizi bedlivě sledovaly historické události po sametové revoluci. Zaujal ji na první pohled a rozhodla se mu napsat dopis o tom, jak ho obdivuje a jak si ho váží.

Čtěte také: Které první dámy národ miloval, které nenáviděl a které o svou roli vůbec nestály?

Osobní setkání splnilo její očekávání. Zeman prý byl velmi vtipný, milý a inteligentní muž. Následně jí nabídl práci asistentky. Když se po tříleté známosti v srpnu roku 1993 brali, Ivana už čekala dceru Kateřinu, která se narodila 1. ledna 1994.

Co jí vadilo na tchyni?

Do rodiny Miloše Zemana, který měl za sebou už jedno nevydařené manželství se středoškolskou spolužačkou Blankou, s níž počal syna Davida, zapadla Ivana bez problémů. Dobře vycházela i s prezidentovou matkou Marií. „Měly jsme hezký vztah, ale byl tam jeden problém. Trávila dlouhé hodiny v kolínské knihovně, četla různé noviny a časopisy a všechny ty hrůzy, co kde napsali o Milošovi, pečlivě vystřihovala, schovávala a nás na ně upozorňovala,“ prozradila Ivana Zemanová před lety v rozhovoru pro deník Právo.

Čtěte také: Zemanová s Pavlovou na přátelském setkání řešily práci, ale i módu nebo mazlíčky

Bylo to jedno z mála interview, které kdy poskytla. „Když řeknu, že anglická královna poskytla jediný rozhovor v životě, vrhnou se na mě všichni, že se srovnávám s anglickou královnou. A nepochopí můj pokus o žert,“ vysvětlila, proč téměř všechny rozhovory odmítá. Na svého muže je pyšná, že dosáhl nejvyššího státního postu, zároveň ale přiznala, že těžce nesla ztrátu anonymity a soukromí.

Podívejte se, jak to Ivaně Zemanové slušelo na slavnostním zahájení výstavy o Marilyn Monroe:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.