Celebrity

24. srpna 2023 18:15

Tomáš Durčák

Rupert Grint díky slavné roli slyší na jméno Ron. Parťák Harryho Pottera je šťastný otec

Harry Potter po 20 letech

Jeho jméno je už asi navždy spjato s veleúspěšnou kouzelnickou sérií Harry Potter, kde ztvárnil nejlepšího kamaráda ústřední postavy, a tedy jednu z hlavních rolí. Od premiéry posledního dílu však uplynulo dvanáct let a Rupert Grint je dnes pětatřicetiletý spokojený otec. Jak se jeho život za tu dobu změnil a kým je bývalý Ron Weasley dnes?

Na první pohled je dnes Rupert Grint ten stejný kluk s ohnivě rudými vlasy, jen mu k nim přibyl i plnovous. Za povědomým vzhledem se však nachází osobnost, která od dob, kdy se proháněla kulisami bradavického hradu v hábitu a s hůlkou v ruce po boku Daniela Radcliffa (34) a Emmy Watson (33), ušla velký kus cesty.

Zpočátku to však vypadalo, že se série Harry Potter dost možná stane jediným větším hereckým dílem, v němž se ukáže. Po desetiletém natáčení úspěšné kouzelnické série toho měl totiž Rupert hovorově řečeno „plné kecky“ a nevěděl, co dál se životem. „Potter byl strašně hektický. Téměř celý rok jsme vždy natáčeli a zbylý čas trávili na promočních tour po celém světě. Někdy to už zkrátka bylo příliš,“ přiznal herec pro CNN.

Po sérii Harryho Pottera potřeboval od všeho pauzu

Možná i proto, že jej role Rona Weasleyho finančně prakticky zajistila až do konce života, rozhodl se po posledním, osmém díle dát všemu stopku, zastavit se a zvážit, co dál. „Chtěl jsem si dát pauzu a pořádně se nad vším zamyslet… místy to totiž celé (natáčení Harryho Pottera, pozn. red.) působilo spíš jako nějaký sen z jiné reality. Nakonec jsme ale podle mě skončili v nejlepším, kdybychom pokračovali, možná bychom se vydali spíš z kopce,“ popsal své velmi unikátní dětství Grint.

Když roli Rona získal, bylo mu pouhých jedenáct let a příležitostně hrál v britském divadle. Na konci potterovskou sérii opouštěl jako dvaadvacetiletý světoznámý milionář. Mělo to však háček – slavný nebyl on, ale Ron, a jak sám Rupert přiznal, někdy měl problém udržovat si od postavy, v jejíž kůži strávil tolik času, zdravý odstup. „Ve filmu jsme postupně splynuli v jedno. Na konci už jsem hrál prakticky sám sebe, veškeré hranice zcela zmizely,“ přiznal herec.

Grint přiznává, že se svou rolí splynul v jedno

Jeho vnitřní spojení s postavou Rona je dodnes tak velké, že dokonce slyší na jméno Ron, a když jej tak někdo osloví, automaticky reaguje. „Je to moje druhé jméno,“ říká bez nadsázky. Jde o další důkaz, že zkušenost, kterou on a jeho výše zmínění dětští herečtí kolegové zažili, je opravdu unikátní a zcela nepřenosná. Grint se však nakonec rozhodl nepověsit herectví zcela na hřebík. Namísto filmů se mu však zalíbilo spíš v seriálech a od roku 2019 zářil již ve čtyřech řadách hororového seriálu Servant.

Zároveň už je dnes ve stavu, kdy by měl klidně chuť se s odstupem času k postavě Rona Weasleyho opět vrátit. „Myslím, že kdyby se to správně načasovalo a všichni ostatní by taky chtěli, určitě bych do toho šel. Je to postava, která je pro mě důležitá. Vyrostl jsem s ní a svým způsobem jsme splynuli,“ nalákal Rupert potterovské fanoušky na teoretickou šanci, že se ústřední trojice ve svých původních rolích možná jednou vrátí.

Otcovství z něj udělalo lepšího člověka

V roce 2020 se rovněž Grint stal tátou, když se mu a herečce Georgině Groome (31) narodila dcera Wednesday. Krátce poté si novopečený tatínek vůbec poprvé založil účet na Instagramu, kterým ihned trhl neuvěřitelný rekord. „Ahoj Instagrame. Přicházím jen s asi desetiletým zpožděním, ale už jsem tu. Grint je na Gramu! Zároveň bych vám chtěl představit Wednesday Grint,“ stálo v jeho prvním příspěvku, kde se pochlubil svou tehdy půlroční dcerkou.

Jeho účet za pouhé čtyři hodiny nasbíral milion sledujících a tři dny od založení už populárního herce sledovaly více než tři miliony fanoušků. A i když není na sociálních sítích příliš aktivní, dnes už má jen na Instagramu téměř pět milionů sledujících. Role zodpovědného otce z něj dle jeho slov udělala také mnohem lepšího člověka.

„Rodičovství je pro mě nesmírně zábavné. Jako člověk jsem se rozhodně změnil. Změnil jsem životní styl doslova přes noc. Okamžitě po jejím narození jsem přestal kouřit a začal jsem i mnohem lépe spát. Býval jsem totiž hrozný nespavec, nyní si dopřávám dostatek spánku,“ citoval herce, který si za peníze z Harryho Pottera koupil mimo jiné vznášedlo a miluje golf či včelaření, magazín People.

Sdílejte článek
Štítky rodina Instagram dcera filmy Harry Potter herec role Daniel Radcliffe partnerka Rupert Grint Emma Watson Emma Watsonová Georgina Groome

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.