Celebrity

1. listopadu 2022 09:23

redakce Prima Ženy

Vkusný hrob střeží andělé. Lidé, které Karel Gott miloval, na něj nezapomněli

Hrob Karla Gotta

Už jsou to více než tři roky, kdy dobilo srdce fenomenálního zpěváka Karla Gotta. Mistr odešel 1. října 2019 ve věku 80 let. Redaktoři webu Prima Ženy se vypravili na pražské Malvazinky, kde Gott našel místo posledního odpočinku. U hrobu bylo před Památkou zesnulých poměrně rušno.

Od odchodu legendárního českého zpěváka Karla Gotta uplynuly více než tři roky. K jeho hrobu na hřbitov v pražských Malvazinkách ale fanoušci přijíždějí vzpomínat stále. Mnoho z nich přišlo zapálit svíčku právě před Památkou zesnulých, která připadá na 2. listopadu.

Karel Gott vždy publikum ctil a miloval. Určitě by si vážil toho, že věrní fanoušci na něj nikdy nezapomenou.

„Gottova síla byla v jeho naprostém obětování se publiku. Miloval ho, bylo pro něj hlavní a rozhodující. On byl tak trošku sluhou publika, chtěl mu dát všechno, co v něm bylo. Nabíjelo ho a vlastně ho tím nutilo, aby ze sebe vydával stále víc a víc,“ popsal v minulosti pro iDnes.cz hudební publicista Josef Vlček.

Nejvíce lidí ke hrobu Karla Gott dorazí ve středu

„Snažím se za panem Gottem jezdit dvakrát do roka. Na jaře to ale nevyšlo, byla jsem nemocná. Tak jsem to napravila alespoň teď na začátku listopadu,“ uvedla pro Prima Ženy fanynka, která na Malvazinky dorazila z Příbramska.

Redakce webu Prima Ženy na hřbitově natáčela v pondělí. To ještě nebylo místo zcela nazdobené dušičkovými věnci. U hrobu ale postávalo několik lidí, kteří donesli svíčky, květiny nebo i sošky andělíčků. Předpokládá se, že truchlící vdova Ivana Gottová se k manželově hrobu vypraví bez účasti fotografů.

Správa místního hřbitova očekává, že nejvíce lidí ke hrobu Karla Gotta dorazí v úterý a ve středu. Každý rok přijíždí i fanoušci ze Slovenska. Jak to u hrobu nejznámějšího českého zpěváka vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii.

Na Malvazinkách má hrob také Eva Pilarová:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.