Životní styl

10. července 2024 09:14

redakce Prima Ženy

Jak probíhá plastická operace nosu? Podle lékaře je nejšetrnější zavřená metoda PGA

Jak probíhá plastická operace nosu

Operace nosu neboli rhinoplastika je velmi žádaným zákrokem a některým lidem dokáže úplně změnit život. Podívejte se na průběh zákroku v podání lékaře Romana Kufy.

UPOZORNĚNÍ: Video zahrnuje citlivý obsah v podobě reálných záběrů z operace.

„Nos mě trápil celý život. Když jsem byla mladší, neměla jsem dobrý pocit, když se na mě kluci dívali... Měla jsem pocit, že se všichni dívají na můj nos. Ale nikdy jsem neměla odvahu, že bych do toho šla, až teď po čtyřicítce,“ zasmála se pacientka, jejíž operaci můžete vidět ve videu v úvodu článku.

Přečtěte si také: V chirurgii jsem se našel, přiznal lékař Kufa. Popsal bizarní přání pacientů i nejtěžší operaci

„U operace nosu je důležité, že když upravíme jeho kostru, tak se musí upravit i kůže. Když je kůže silná, nemá takovou tendenci se stáhnout a nemůžeme zaručit výsledek v podobě nějakého velmi úzkého a drobného nosíku,“ popsal plastický chirurg Roman Kufa. Výsledek zákroku, na kterém se s pacientkou domluvili, by měl působit především přirozeně. „Změna nebude až tak velká, aby to nějak ovlivnilo vzhled na první pohled. Má působit přirozeně,“ vysvětlil lékař.

Zavřená nebo otevřená technika operace nosu

„Existuje řada metod operování nosu, od zavřených operací, což jsou jednodušší techniky, až po otevřenou operaci. Zavřená technika spočívá v tom, že nikde nezůstává jizva a vše se provádí z nosních dírek. Při otevřené metodě se provede řez v části nosu mezi nozdrami, kde zůstane malá jizvička,“ popsal Roman Kufa.

Nejšetrnějším přístupem operování nosu je podle lékaře Kufy tzv. PGA (Perfect Gentle Approach), který také provádí. „Po této operaci nemusíme dávat ani sádru a do nosu nosní tampony,“ dodal.

Jaký je průběh operace a bolí to?

„Spousta lidí má strach z bolesti, ale nos po operaci nebolí. Patří ale k nejnáročnějším operacím v plastické chirurgii, lékař musí velmi dobře znát anatomii a všechny struktury nosu, musí vědět, co je možné upravit a jaký to bude mít důsledek,“ vysvětlil Roman Kufa. Pacientce ve videu prováděl otevřenou operaci nosu, která většinou trvá zhruba hodinu a půl. Rekonvalescence poté trvá zhruba týden.

Zajímá vás, jak plastická operace nosu probíhá a jaký je výsledek? Podívejte se na celý díl pořadu Na sále v úvodu článku. Upozorňujeme, že video zahrnuje citlivý obsah v podobě reálných záběrů z operace.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.