Móda a krása

10. června 2024 18:55

Šarlota Chmelařová

Jak vypadá plastická operace prsou? Implantáty může nahradit i tuk z břicha, říká lékař

Jak probíhá plastická operace prsou

Kolem augmentace panuje stále mnoho mýtů i obav. Jak celý proces zvětšení prsou probíhá? Plastický chirurg Roman Kufa odpověděl na nejčastější dotazy žen.

UPOZORNĚNÍ: Video zahrnuje citlivý obsah v podobě reálných záběrů z operace.

Krásná prsa jsou snem téměř každé ženy. Ne všechny se s nimi ale narodí. Ňadra se mění po dětech, s věkem a někdy zkrátka nebyla do vínku dána vůbec. Augmentace pomůže ženám, které trápí malé nebo povislé poprsí. Pokud se žena rozhodne pro umělá prsa, měla by vědět, jak takový zákrok probíhá.

Mohlo by vás zajímat: Uvažujete o zvětšení prsou? Lékař Roman Kufa zodpověděl nejdůležitější otázky, které augmentaci provází

Obecně se zájem o dokonalé poprsí těší stále velké oblibě a patří mezi nejvyhledávanější zákroky estetické medicíny. „Nejvíc dáváme implantáty velikosti 275, takže dá se říct, že za těch deset až patnáct let se velikost trošku zvětšila,“ popsal plastický chirurg Roman Kufa redakci pořadu Showtime. Klientky si ale podle něj ve většině případů přejí přirozený tvar.

Na výběr je několik různých druhů implantátů

Každá pacientka má jiné přání, a proto zákroku vždy předchází odborná konzultace s plastickým chirurgem, který poradí, jak vybrat nejvhodnější typ implantátu. Existují různé velikosti a také profily a tvary. Ne vždy však mohou lékaři zcela splnit každé přání. Při výběru totiž záleží také na dalších faktorech, jako je například stavba těla. „Někdy ta přání jsou nereálná. Někdy za mnou pacientka přijde, že chce obrovská prsa, velká a nepřirozená. Já jí potom řeknu, že například může mít v budoucnu zdravotní potíže. Implantát něco váží a tou váhou způsobuje zátěž pohybovému aparátu, takže spíš toto už já pak koriguji,“ doplnil Kufa.

Současné implantáty už není třeba po deseti letech měnit. Důležité je však chodit pravidelně na kontroly sonografem a mamografem. „Dnešní implantáty mají pevné pouzdro a vydrží hodně,“ popsal chirurg a dodal, že jsou pro ženy absolutně nelimitující. „Žena může kojit, protože implantát dáváme pod prsní žlázu a pod sval. Pacientka s implantáty nemá žádné omezení,“ vysvětlil lékař. Po operaci může jít pacientka už druhý den domů. Následuje týden klidového režimu a domácího léčení, po kterém se žena může vrátit do běžného života. Bez sportu a zátěže je ale třeba zůstat alespoň měsíc.

Čtěte také: Ukončení hádky o prsa. Herec Filip Blažek komentáře neřeší, Blažková se Arichtevě omluvila

Další možnost, jak zvětšit prsa, je použití vlastního tuku. Nejčastěji se odebere v oblasti břicha a poté se použije k doplnění objemu prsou. Nevýhodou je, že se tuk vstřebává, a proto je zákrok potřeba několikrát opakovat.

Zajímá vás, jak plastická operace prsou probíhá? Podívejte se na celý díl pořadu Na sále v úvodu článku. Upozorňujeme, že video zahrnuje citlivý obsah v podobě reálných záběrů z operace.

Podívejte se také, jak probíhá plastická operace obličeje zvaná facelift:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.