Celebrity

18. května 2023 06:00

David Laštovka

Zdeněk Troška se v pubertě svěřil rodičům, že je gay. Táta se s tím nikdy nesmířil

Zdeněk Troška v SJK

Zdeněk Troška, který slaví sedmdesáté narozeniny, patří k režisérům, jehož díla diváci milují. Řada komedií a pohádek, které natočil, se nezapomenutelně zapsala do české kinematografie. Zatímco v profesním životě se mu daří, v tom soukromém to neměl jednoduché.

O své sexuální orientaci měl Zdeněk Troška jasno už na škole. Obával se ovšem reakce svých rodičů, kteří byli věřící a velmi konzervativní lidé. Oba mimochodem obsadil do komedií Slunce, seno... Václav Troška si zahrál starého Konopníka, Růžena Trošková matku doktora Káji Kroupy.

S pravdou ven doma vyšel v době, kdy mu bylo patnáct let. Zatímco maminka to přijala bez problémů, tatínek se s tím jen těžko smiřoval. „Maminka to vzala dobře. Přála si jediný: Abych byl v životě šťastnej. Táta se s tím nikdy nesmířil. Nedokázal pochopit, jak se mi můžou nelíbit ženský,“ prozradil režisér v rozhovoru pro magazín Blesk TV.

Mohlo by vás zajímat: Největší skandály na Českých lvech. Tajné klobásy, vulgární Landovský a ukřivděný Troška

Ženy mu svedly partnery

Každá návštěva, kterou si domů přivedl, byla od té chvíle otcem bedlivě sledována. „Vždycky když za mnou do Hoštic přijela nějaká kamarádka ze školy nebo od filmu, omládl o dvacet let a čepejřil se jako kohout. Ale v momentě, kdy se tu zastavil kamarád, řekl: Nazdar a odcházel. Když jsem měl přítele, říkal, ať ho domů netahám,“ popsal Zdeněk Troška, který během života prožil několik nepovedených vztahů.

„U mě je na prvním místě práce a s tím se někteří nemohli smířit. Žárlili na ni, neměl jsem na ně prostě čas. No a o ty, kterým to nevadilo, se nakonec postaraly kamarádky. Dva nebo tři partnery mi takhle svedly a pak je nechaly být. Ale já jsem se do vztahu nikdy nevracel,“ uvedl režisér. Že nemá děti, mu líto není. „Mám děti rád, proto pro ně dělám pohádky. Maminku třeba mrzelo, že se ode mě vnoučat nedočká, ale já jí říkal, že moje filmy jsou moje děti. Můj bratr rodinu má, takže se vnoučat dočkala,“ prohlásil Zdeněk Troška.

Sdílejte článek
Štítky rodina rodiče gay režisér přítelkyně Zdeněk Troška sexuální orientace Slunce, seno, jahody Slunce, seno a pár facek Slunce, seno, erotika Princezna ze mlejna kamarádky Hoštice Babovřesky Z pekla štěstí

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.