Jak vznikl krásný dům pro Nikol Leitgeb: Projekt vymyslela maminka, přítel prodal byt

Téměř každý Čech sní o tom, že by jednou chtěl bydlet ve vlastní nemovitosti. Někdo peníze sežene, jiný se spokojí s životem v nájmu. Do první skupiny patří influencerka Nikol Leitgeb, která s rodinou využívá krásný dům v Lánech.

Influencerka Nikol Leitgeb (dříve Štíbrová) byla vždy kamarády považována za holku, která prostě patří do Prahy, protože si ráda užívá ruch velkoměsta. Jenže přišlo období, kdy Nikol zjistila, že potřebuje pro klid své duše přírodu. Podle jejího vyprávění to bylo v době, kdy procházela těžkým životním obdobím. Herečka tehdy prožívala složitý rozchod s Martinem Kynclem, se kterým má syna Mathiase. Nikol si uvědomila, že si potřebuje odpočinout od hlavního města a začala hledat pozemek za Prahou.

„Přestěhovali jsme se do pronajatého bytu, a když to šlo, snažila jsem se s ním (Mathiasem) prchat do přírody. Říkala jsem si, proč se k ní víc nepřiblížit,“ uvedla Leitgeb v rozhovoru pro web idnes.cz.

„Prohlížela jsem inzeráty a zaujal mě tento jižní svah – 1 000 metrů čtverečních, výhled na křivoklátské lesy, tehdy ještě dobrá cena. Pomohli mi rodiče, dali jsme dohromady rodinné finance. Měla jsem pozemek, ale nedovedla si představit, že na něm někdy něco postavím,“ dodala Nikol s tím, že s plánováním a papírováním na tom vždy byla špatně.

S domem pomohl šarmantní Petr

Naštěstí Nikol potkala sympatického a šikovného Petra Leitgeba, do kterého se zamilovala. A on se zamiloval do svůdné ženy s velkýma očima. Petr uměl přiložit ruku k dílu, práce se nebál, na budování sídla se podílel také finančně. Například se rozhodl, že prodá svůj pražský byt, aby mohl do vysněného domu v Lánech také přinést finance.

„Mohli jsme dům posadit sice níž, ale to bychom se připravili o plochu pro přední terasu i určitý nadhled. Zeminu odvezlo přes dvě stě tatrovek, další stovka přijela, když jsme bagrovali základy opěrné šestimetrové zdi. Rozpočet vyskočil o milion dřív, než jsme položili cihlu,“ popsal pohodový Petr pro web idnes.cz, když vyprávěl, jak realizace rodinného sídla probíhala. Jisté je, že rodina během stavby nebojovala jen s terénem, ale také s financemi a představami, jak bude vypadat interiér. V tu chvíli se o slovo přihlásila maminka pohledné herečky s tím, že ráda navrhuje interiéry, je to opravdu její velký koníček, i když oficiálně Blanka Štíbrová pracuje jako zubní lékařka.

„Půdorysy domu navrhla Nikolina maminka, my jsme jej jen upravili, abychom co nejlépe využili prostor, a použili jsme hodně přírodních materiálů, což byla jedna z priorit,“ otevřeně popsala Šárka Konášová ze studia Tempus Design, které pro web Prima Living uvolnilo unikátní fotky domu.

Dalším požadavkem mladé paní domu bylo, aby v lánském sídle byly použité prvky z recyklovaných materiálů. Srdcem domu se stala velká prosvětlená kuchyň. Na podlaze v kuchyni a ve všech obytných místnostech je dubová podlaha, topení je podlahové. V nemovitosti je dominantním materiálem dřevo, doplňuje ho kámen a sklo. Velká posuvná okna umí nenuceně propojit interiér se zahradou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak vypadala svatba Nikol Štíbrové

Dětský pokoj ozvláštnily krásné tapety s přírodním motivem. „Nechtěla jsem nic sterilního, hlavně žádnou nudu. Aby se tady cítili dobře. Aby ten pokojíček žil, stejně jako moji kluci – divoce,“ vysvětlila dvojnásobná máma v rozhovoru pro Blesk. Dům je to opravdu nádherný, ale pro Nikol je zásadní, že má kolem sebe lidi, které miluje, ať je to oddaný manžel Petr či dva krásní synové Tobias a Mathias.

Podívejte se, jak bydlí Roman Skamene:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.