Celebrity

18. listopadu 2023 07:00

Šarlota Chmelařová

Lumír Olšovský o údělu muzikálových herců: Když začnou mutovat, musí se vyměnit

Lumír Olšovský a herci Petr Batěk ml. a Robin Beneš v Show Jana Krause

Lumír Olšovský je nejenom český herec a režisér, ale od roku 2016 působí také jako vedoucí muzikálového souboru plzeňského Divadla J. K. Tyla. A právě tam uvádějí jedno povedené představení, jehož hlavní hrdiny ale vůbec není snadné vycvičit.

Lumír Olšovský nedorazil na pověstný červený gauč sám. Společně s ním na něj usedli také herci Petr Batěk ml. a Robin Beneš, kteří se sešli v mimořádně povedeném provedení muzikálu Billy Elliot. Lumír Olšovský se ujal režie a kluci jsou alternujícími představiteli hlavní role. Bohužel musí řešit jeden nepříjemný problém, a sice že se musí často měnit. „Každou chvíli musíme mít nového Billyho,“ sdělil režisér v Show Jana Krause s tím, že jakmile začne herec mutovat, musí se nahradit.

Mohlo by vás zajímat: Danielu Peštovou štve důraz na vizáž: Proč se talentované ženy musí svlékat?

Petr Batěk mladší je syn stejnojmenného herce, na kterého se můžete těšit každé pondělí na Primě v úspěšné minisérii Linka, kde v roli bývalého policisty a zlomeného muže ohrožuje vlastní rodinu zbraní.

Herci se musí učit několik dovedností najednou

Příprava je mnohdy časově vyčerpávající. „Nechci to říct takhle ošklivě, ale hledání a potom vycvičení nových představitelů je náročné. Na kluky jsme nasadili učitele stepu i tance, potom samozřejmě choreografku a občas přijde režisér, který jim zase začne vykládat něco úplně jiného, což jsem já. Celkem to zabralo asi tři měsíce, což už bylo hodně rychlé,“ vysvětlil Olšovský moderátorovi Show Jana Krause, kterou můžete sledovat každou středu od 21:35 na Primě.

Oba kluci příběh o chlapci, který dal před boxem přednost baletu, znali a několikrát ho viděli. Robin byl navíc dlouholetým fanouškem plzeňské muzikálové scény. „Hrál jsem Billyho Elliota jako vůbec první představení v divadle, takže to pro mě byla úplná novinka,“ řekl Petr. „Ze začátku byl asi nejhorší balet,“ vzpomínal na každodenní tréninky Robin a Petr dodal, že doteď si v této disciplíně nejsou nejjistější, ačkoli má každý z nich za sebou zhruba deset repríz. Do debaty jim však vstoupil Lumír a dodal jim potřebnou kuráž. „Chtěl bych vás, kluci, uklidnit, že to není o klukovi, který nádherně tančí, ale jak říká paní Wilkinsonová, je to o tom, že máš chuť a předpoklady,“ sdělil svým svěřencům.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.