Celebrity

17. listopadu 2022 11:05

Eliška Reiglová

Danielu Peštovou štve důraz na vizáž: Proč se talentované ženy musí svlékat?

Modelka Daniela Peštová (52) se řadí mezi šťastné ženy, kterým věk na kráse neubírá. Na legendární červené pohovce se rozpovídala o tom, jak ji štve dnešní důraz na vizáž, a prozradila, že s dlouholetou kariérou modelky úplně nepočítala. Janu Krausovi také přinesla malý dáreček a svěřila se mu, že pociťuje přibývající roky.

Daniela Peštová je jednou z několika českých modelek, které skutečně dobyly svět a objevovaly se na titulních stránkách těch nejprestižnějších módních časopisů. Věk ji o krásu nepřipravuje, a proto se v modelingu stále pohybuje. Zároveň věnuje čas charitativní činnosti – a s tou souvisí i dar, který přinesla Janu Krausovi.

Ranní bolesti se Peštové nevyhýbají

„Od té doby, co jsem tu byla naposledy, se stalo zvykem, že hosté nepřicházejí s prázdnou,“ řekla krásná rodačka z Teplic a předala svému hostiteli pozornost od neziskové organizace ALSA, která pomáhá pacientům s neurologickým onemocněním známým pod zkratkou ALS (amyotrofická laterální skleróza) a navíc ještě svůj osobní elixír mládí.

Jan Kraus se k elixíru postavil ostražitě, nakonec si ale se zájmem prohlédl všechny lahvičky a flakonky, jež péče o pleť, kterou Daniela pro sebe objevila, zahrnuje, a nechal si vysvětlit, co a jak dlouho používat. A aby Daniela dodala svému hostiteli odvahu, i ona přiznala, že když se ráno probudí, sem tam ji něco pobolívá.

„Jsme rádi, když se ráno probudíme a bolí nás jenom třicet procent, a ne padesát… já to znám,“ přiznala modelka, která svým vzhledem budí dojem, jako by vůbec nestárla. Slyšet tak něco takového z jejích úst může být pro leckoho překvapivé.

Proč musí být talentované ženy nahé?

Přestože se Daniela Peštová celý svůj život pohybuje ve světě modelingu a krásy, překvapuje ji, jaký je dnes kladen důraz na vizáž. Především pak u profesí, u nichž by tomu tak nemělo být, a převážně u žen, zatímco mužů se tato problematika v podstatě netýká.

„U zpěvaček nestačí talent. U chlapů to přitom tak není. Když zpívá chlap, nemusí být nahý. Proč musí být ženské nahé? Přitom jsou výborné zpěvačky, proč se u toho ještě musí svlékat?“ dotázala se mírně pobouřeně Daniela, která je manželkou hudebníka a zpěváka Pavola Habery (60), se kterým má dvě děti, jimž chce jít v životě příkladem.

Do letadla se Peštové už tolik nechce

Jako modelka musela atraktivní a sympatická blondýnka dříve hodně cestovat letecky, dnes podle svých slov tento způsob dopravy využívá čím dál méně. „Teď je mi to až nepříjemné a musím přiznat, že se mi tam nechce,“ svěřila se v Show Jana Krause. Stojí za tím přitom řada nepříjemných zkušeností, přičemž z té poslední se musela vzpamatovávat přednedávnem.

„Stalo se mi, že už jsme byli na ranveji, plná rychlost, už už jsme vzlétli – a bum, pilot zatáhl brzdu. Musím říct, že jsem měla co dělat, a koukám na člověka vedle a říkám, že doufám, že nám to alespoň vysvětlí, ne že udělají otočku a půjdou znovu,“ přiblížila modelka svůj poměrně čerstvý zážitek. Problém se nakonec vysvětlil – důvodem bylo jiné, právě přistávající letadlo. „A byl to asi desetihodinový let, takže jsem počítala každou minutu, než jsem vystoupila,“ dodala.

Daniela Peštová za normálních okolností raději celý let včetně startu prospí, protože čím déle takto cestuje, tím více má vycvičené ucho na různé nestandardní zvuky. „Proto je lepší spát,“ řekla se smíchem.

S modelingem na celý život nepočítala

Ačkoliv je Daniela krásná žena a má mnoho nepřehlédnutelných kvalit, které ocenili i přední módní návrháři a jichž si mohl všimnout celý svět, nemyslela si, že by se modelingem živila celá desetiletí. Kdyby to tušila, něco by udělala jinak.

„Nikdy jsem nepočítala s tím, že budu dělat modeling tak dlouho, jak ho dělám. Vstupovala jsem do toho s tím, že mě po týdnu pošlou domů, že se spletli. Takže mě dnes mrzí, že jsem si nevedla nějakou statistiku všech letadel, hotelů a tak,“ dodala Daniela Peštová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.