Celebrity

13. listopadu 2022 06:05

Vanesa Havlíková

Daniela Peštová promluvila otevřeně o menopauze: Myslela jsem, že jsem těhotná

Topmodelka Daniela Peštová (52) vypadá ve svém věku opravdu výborně. I po padesátce se může pochlubit skvělou figurou a bezchybnou pokožkou. V čem tkví krása této nestárnoucí modelky? A co říká o menopauze?

Daniela Peštová pochází z Teplic, kde vystudovala gymnázium. Po střední škole plánovala pokračovat ve studiu na vysoké škole, ale po vítězství v modelingové soutěži bylo vše jinak. Nejvíce času trávila v Paříži a New Yorku, kde její hvězda začala zářit.

Daniela Peštová o sebe rozhodně pečuje

Daniela Peštová se netají tím, že se vždy snažila hlídat kvalitu své pleti. Je pro ni důležité, jaké produkty pro každodenní péči zvolí.

„Často dostávám otázku, v čem tkví tajemství mé dlouholeté kariéry. Jednoduchá odpověď neexistuje, těch faktorů je víc. Jedním z nich je ale udržovat se v té nejlepší možné kondici. A to se samozřejmě týká i kvality pleti. Já se o tu svou starám opravdu svědomitě a dopřávám jí tu nejkvalitnější dostupnou péči,“ napsala nedávno na své sociální sítě.

Nedávno dokonce propůjčila tvář významné slovenské značce a její produkty si zamilovala. Podle Daniely se jedná o produkty, které umí zpomalit proces stárnutí.

Co dělají topmodelky pro dokonalou pleť?

Daniela má v oblibě zejména pleťové oleje, které používá opravdu velmi často, a za ty roky už přesně ví, co je pro její pleť to nejlepší. „Posledních pár let si míchám vlastní olej přesně podle potřeby své pleti. Je to většinou směs levandule, kadidlovníku, pelargonie a citronu,“ uvedla v minulosti pro časopis Harper's Bazaar.

Trojnásobná maminka a se může chlubit figurou, kterou jí mohou závidět i mladší kolegyně. Na svých sociálních sítích se občas pochlubí fotkou své vypracované postavy a všem tak dokazuje, že věk je opravdu jen číslo. Božské tělo, které zdobilo několikrát titulní stránky prestižních magazínů nemá ale partnerka zpěváka Pavola Habery (60) rozhodně jen díky genům, ale i proto, že na něm pravidelně maká.

I kráska s perfektním tělem si ale občas může k dokonalosti dopomoci nějakým fíglem. V případě Daniely se jedná o pomoc stahovacím prádlem. Stahovací kalhoty s vysokým pasem rozhodně patří do jejího šatníku. A modelka moc dobře ví, že základem zdraví je péče o pleť. Nedá dopustit na odličovací balzámy. Hodně si potrpí na ty, které odstraňují veškerý make-up a nečistoty z celého dne. „Odstraní všechen make-up a přitom je šetrný k mé pleti. Navíc je plný aktivně účinných ingrediencí, které zlepšují kvalitu mé pleti,“ uvedla Daniela při rozhovoru pro Noili, jak by měl vypadat pomocník, na kterého se ráda spolehne.

O menopauze mluví otevřeně

Je jednou z mála známých tváří, která se nestydí na sociálních sítích mluvit o menopauze. Přechod se nevyhne žádné z žen a Daniela právě pro mnohé nepříjemném tématu mluví velmi otevřeně.

„V první chvíli jsem si myslela, že jsem těhotná. Strašně mě to vyděsilo, protože čtvrté dítě jsem opravdu neplánovala, a navíc jsem už byla starší. Nenapadlo mě, že by to mohla být menopauza. Byl to pro mě dost šok,“ prohlásila modelka v podcastu Big Questions s tím, že se jí vlastně ulevilo, když zjistila, že jde o přechod, který na ni přišel už v pětačtyřiceti letech.

Věc, která jí během tohoto období zaskočila nejvíce, byl vliv menopauzy na její intimní život. „Aspekt, který mě určitě nejvíc překvapil, je pokles libida. Nečekala jsem, že se to stane v podstatě přes noc. A to mi překáželo úplně nejvíc z těch různých příznaků,“ přiznala dvaapadesátiletá modelka otevřeně.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.