Celebrity

13. září 2022 14:02

Tomáš Durčák

Olga Menzelová prozradila metodu, jak na ploché břicho. Je drsná a dost bolestivá

Olga Menzelová (44) se dlouhodobě může chlubit postavou, která vůbec nekoresponduje s jejím věkem. Možná v tom jistou roli hrají i dobré geny, ale vdova po Jiřím Menzelovi (†82) se zároveň často dělí o své recepty na to, jak svého štíhlého břicha dosáhla. Byť jsou někdy vskutku nekonvenční.

Olga Menzelová se velmi často nebojí na svém Instagramu rozdávat fanynkám tipy, jak mohou dosáhnout stejné postavy, jakou má ona sama. Nechybí rady o cvičení, jídle i duševním rozvoji. Letošní léto Olga opakovaně využila k tomu, aby se pochlubila fotografií svého perfektně vypracovaného, štíhlého a hladkého bříška.

Jednoduchý recept na břicho: Budete potřebovat jeden kartáč

No a jelikož se jí fanynky opakovaně ptají, jak na něj, podělila se s nimi o svou rutinu, kterou používá jako prevenci proti povislému břichu, noční můře, s níž postupem věku řada žen bojuje. „Sama ho mám a ne že ne. Aby taky ne, po třech dětech,“ přiznala Menzelová. Na břicho používá dvě „zbraně“.

Tím prvním jsou dýchací cvičení a jogínské cviky, kterým jej zpevňuje zevnitř. Nyní však odhalila i způsob, jakým se o pokožku stará zvenku, a to důkladnými masážemi. „Nejprve jedu hloubkovou masáž rukama, olejem nebo krémem a pak přichází na řadu kartáč!“

Takže žádné jemné zacházení, cesta k hladkému, mladě vypadajícímu břichu v tomto případě vede přes poctivé, pravidelné drhnutí břicha, z kterého jej přirozeně budete mít pořádně červené. „Mám ho pak jak pavián zadek,“ zažertovala Olga.

„A je to příjemné! Kůže se prokrví, lépe se vstřebávají nepotřebné tuky a zkrátka po pravidelné údržbě bude i lépe vypadat,“ dovysvětlila Menzelová svou rutinu, kterou spojuje (minimálně v létě) i se sprchováním střídavě horké a studené vodě, přičemž dle svých slov vždy končí studenou.

Možná se ptáte, jakým kartáčem že se přesně drhne. Bohužel to není nic jemného. „Kamarádka Zdenička mi věnovala slušný skoro rejžák. Prý se s ním čistí sklenice v hospodě. Jo a bohužel, chce to dělat denně,“ ukončila popis svého každodenního mučení pro krásné břicho Olga.

Vdova po Jiřím Menzelovi si rovněž libuje v půstu

Mít hezké břicho jen z toho, že si ho budete dennodenně kartáčovat samozřejmě nelze. Na začátku srpna proto Olga Menzelová rovněž sdílela svůj stravovací režim, který se točí okolo specifických potravin a také půstů.

„Každé ráno sklenice teplé nebo vlažné vody s citronem a špetkou jedlé sody, ať už jsem kdekoliv! Soda tlumí kyselou chuť citronu. A první jídlo nejdříve 30 minut poté,“ prozradila Olga, jak vypadají její rána. Odborníci však před pitím vody s citronem varují už kvůli zubní sklovině, která se může vlivem kyseliny ztenčit.

Velkou část jejího jídelníčku tvoří ovoce a zelenina, které označila za „zásadotvorné potraviny“. Jako příklad uvedla citron, petržel, špenát, ředkvičku, brokolici, okurku, zázvor, česnek, cibuli, rajče, jablečný ocet, řepu či hrušku.

A neopomněla přiblížit i pravidelné půsty, které má „moc ráda“. „Jen na ně musí být člověk dobře připraven mentálně. A pak to jde samo. Já se na to hladovění vždycky těším. Odpočinu si u něj a naberu novou energii. Tělo totiž není zatěžováno metabolismem, navíc je v mírném stresu, který je však v tomto případě velmi pozitivní,“ vysvětlila Menzelová, která se postupně z dvanáctihodinového půstu propracovala až k šestnáctihodinovému.

Instagram není zdroj ověřených zdravotních rad

Zde se sluší připomenout, že držení půstu či konzumace pouze „zásadotvorných potravin“ nemusí být  na rozdíl od každodenního ježdění kartáčem po břiše zdraví prospěšné či neškodné úplně pro každého. Lidé se specifickými chorobami a zdravotními stavy si například nemohou dovolit být šestnáct hodin bez jídla.

Proto je vhodné jakoukoli trvalejší či zásadnější změnu stravování minimálně dopředu zkonzultovat s lékařem, případně i s odborníkem na stravu a ujistit se, že si ve své snaze dosáhnout dokonalého bříška zároveň neublížíte.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.