Móda a krása

27. října 2022 12:00

Komerční sdělení , redakce Prima Ženy

Jaká vůně vám bude slušet?

Možná máte jasno, možná si po rozchodu s partnerem chcete najít novou. Takovou, kterou budete milovat a o níž budete vědět, že je to přesně ten podpis vaší osobnosti, který k vám přiláká nového muže – co si vás konečně zaslouží.

Smyslové čichové buňky jsou přímo napojeny na amygdalu, a díky tomu se vaše vůně může stát nositelkou skvělých vzpomínek – a pravda někdy i těch horších. A to je právě důvod, proč ženy často po rozchodu mění vůni, které byly věrné mnoho let. Nechtějí totiž čichem vzpomínat na muže, který jim ublížil. Ani na prožitky s ním spojené. Proto často ty, které dosud upřednostňovaly vůně květinové, sahají po sportovních variantách, nebo ty, které používaly výrazné unisexové, volí například těžké smyslné a s dřevitými tóny.

Mějte také na paměti, že vaše vůně je vaším podpisem a lidem, se kterými se setkáváte, právě vaše vůně může evokovat při vzpomínkách to, jakou osobou jste, jak jste působila a zda je namístě setkat se s vámi znova.

Jak si tedy vybírat vůni, aby vzpomínky na vás byly co nejkrásnější? Velmi často se vybírají vůně podle typu člověka. Romantičky sahají po květinových vůních, milují levandulové podtóny, vůni dřevin, případně na oblibě získává bulharská růže. Ženy, které si potrpí na strohou eleganci, přímočará sdělení a netouží po romantickém oparu, většinou sahají po nevtíravých jemných vůních, které jsou například propojením jasmínu a tymiánu. Sportovně založené ženy sahají po výrazných akcentech – takových, které už čichem dodávají energii. Pro ně jsou skvělou volbou citrusové podtóny, květinové esence. Stejné vůně vyhledávají dynamické a aktivní ženy, které možná sportu neholdují, ale nesnáší pohodlný život a potřebují pro svou spokojenost akci a napětí. Kromě založení člověka ovlivňuje výběr parfému také to, jakou dynamiku života máte, jak se stravujete, kolik alkoholu vypijete, zda jíte maso nebo jste vegetariánka. Všechny výše uvedené body totiž mají vliv na to, jak se na vašem těle zvolený parfém rozvoní a zda vám bude jeho vůně konvenovat, či nikoli. Také proto je faktem, že na každé ženě vyzní parfém jinak.

Test pro vás. Na následující otázky odpovídejte ano – ne.

  • Máte ráda akční dovolené?

  • Ráda nosíte romantické šaty?
  • Brečíte u filmů?Jste zadaná?
  • Vyrážíte ráda na romantické víkendy s partnerem?
  • Jste vegetariánka?Vypijete více než dvě sklenky vína denně?
  • Pijete kávu?

Pokud je více vašich odpovědí ano, určitě hledejte mezi romantickými květinovými vůněmi. Jestliže častěji zní odpověď ne, vybírejte z unisexových a sportovních vůní.

Pokud tápete, zvolte si v nabídce klasickou toaletní vodu na rozhraní vůně oblíbené sportovními akčními ženami a romantičkami. Právě postupné uvolňování jednotlivých složek je koncipováno tak, že výsledným smyslovým podpisem pro vás bude – dokonalost.

Kosmetická značka Orlane je nejen skvělým pomocníkem pro péči o pleť, ale nabízí také jedinečné doplňky, se kterými vám to bude slušet za všech okolností. Ano, řeč je o parfému, který je vizitkou, a jak prohlásila módní návrhářka Coco Chanel, je také podpisem ženy, který v místnosti zůstává dlouho poté, co dáma opustila společnost. Jak si budou vaši přátelé, kolegové či partner pamatovat vás?

Pravidlem je, že stále více žen používá jednu vůni, na kterou jsou zvyklé. Faktem ale je, že právě tu po nějaké době přestávají vnímat, a vůbec tedy netuší, jak se rozvoní a jaký je výsledný dojem z ní. Navíc na používání parfému stále přidávají, což například kolegům v práci konvenovat nemusí.

Kosmetiku Orlane používá i herečka Tereza Kostková

Obecně sice platí, že je dobré najít si jednu signifikantní vůni, tu je ale namístě čas od času prostřídat s vůněmi jinými, odlehčenými a také mít na paměti, že pro sport se hodí zcela jiné kombinace než ty, které si vybíráte do společnosti.

Jak se o vůně starat? Ty, které vám patří do portfolia a máte je ráda, nikdy nenechávejte na teple ani světle. Také vynechávejte kořeněná jídla, která mohou změnit výsledný tón vůně, protože pokožka člověka konzumujícího právě koření reaguje na parfém a jeho složky jinak než toho, kdo výrazná jídla nejí. Nikdy nenanášejte parfém na oblečení, ale na místa na těle, kde tepe krev. Nekupujte parfém ve spěchu, ale pro rozhodnutí si dejte dostatek času. Kupujete si partnera, který by se ale mohl snadno stát vaším nepřítelem. Opravdu totiž platí, že vůně musí slušet!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.